Головна Новини Світ Близький Схід Таліби заборонили жінкам зніматися у драмах
commentss НОВИНИ Всі новини

Таліби заборонили жінкам зніматися у драмах

Жінкам-журналістам та ведучим також наказали носити на екрані хустки

22 листопада 2021, 12:06
Поділіться публікацією:

Уряд Талібану запровадив нові обмеження для жінок в Афганістані: цього разу їм заборонено зніматись у телевізійних драмах. Про це повідомляє міжнародне інформаційне агентство ВВС. Жінкам-журналістам та ведучим також наказали носити на екрані хустки, хоча в інструкціях не зазначено, який тип покриття їм слід використовувати. Бойовики ісламістської групи, яка взяла під свій контроль після відходу військ США та союзників у середині серпня, майже відразу вказала дівчатам та молодим жінкам залишатися вдома. Під час попереднього правління у 1990-х роках жінкам було заборонено освіту та роботу.

Таліби заборонили жінкам зніматися у драмах

Таліби - фото з відкритих джерел

Страхи багатьох виконуються – обмеження, запроваджені талібами, стають дедалі жорсткішими. Останній набір інструкцій Талібану, виданий афганським телеканалам, містить вісім нових правил. Самопроголошений уряд запровадив заборону на фільми, що суперечать принципам шаріату чи ісламського права та афганським цінностям. Комедії та розважальні шоу, що ображають релігію або вважаються образливими для афганців, також заборонені. Таліби наполягають на тому, що іноземні фільми, які пропагують іноземні культурні цінності, не повинні транслюватись.

Тепер журналісти побоюються, що через нові обмеження багато ЗМІ змушені будуть закритися.

Нагадаємо, таліби заборонили в Афганістані жінкам працювати викладачами в університеті Кабула, а дівчатам вчитися там. Нового ректора університету у Кабулі Мухаммада Ашрафа Гайрата призначили нещодавно. Мухаммад Гайрат заявив, що тимчасово заборонено дівчатам навчатись у закладі, а жінкам викладати там дисципліни. За його словами, у кабінетах мають облаштувати завіси, за якими сидітимуть дівчата-студентки. Поки що керівництво університету працює над нововведеннями, які дозволять жінкам здобувати вищу освіту. Оскільки в закладі немає достатньої кількості жінок-викладачів, щоб вони читали лекції студенткам, адміністрація закладу вирішуватиме як правильно згідно з ісламом організувати навчальний процес. Серед варіантів вирішення проблеми – залучення технологій для навчання дівчат. Крім того, студенток зобов'яжуть носити хіджаби.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини