Головна Новини Світ Близький Схід Там біда: скільки громадян України зараз не можуть врятувати із сектору Гази
commentss НОВИНИ Всі новини

Там біда: скільки громадян України зараз не можуть врятувати із сектору Гази

Ситуація у секторі Гази жахлива, зазначив посол України в Ізраїлі

18 жовтня 2023, 21:10
Поділіться публікацією:

Війна на території Ізраїлю продовжується. Вранці  надійшло повідомлення  про бажання 298 українських  громадян Евакуюватись  з  території сектору Гази,  проте зараз це не можливо. Про це  сьогодні  проінформував український  посол  в Ізраїлі Євген Корнійчук.

Там біда: скільки громадян України зараз не можуть врятувати із сектору Гази

Евакуація українців з сектору Гази (фото з відкритих джерел)

"Що стосується Гази, то там, на жаль, біда", -  сказав  він.

За оцінками українського представництва на території  Палестинської автономії, там  мешкає  майже 500 осіб, що  знаходяться на обліку.

"Вранці було 298 осіб, які бажають евакуюватися, бо там жах, що відбувається. Серед них двоє поранених — один важкий", -  продовжив  український посол.

В ці дні  багато  біженців знаходиться  в приміщенні  школі неподалік від пункту пропуску  поблизу Єгипту.

"Він не відкритий. Ми вживаємо всіх можливих заходів разом з нашими іноземними партнерами, щоб його відкрити якомога швидше. Але тут нашого бажання замало, тут потрібне і сприяння єгипетської сторони і згода ХАМАСу — і це найважче, бо з ХАМАСом ми переговори ввести не збираємося", — проінформував посол.

Корнійчук ще повідомив, що  представники Єгипту  проводять ці переговори. Він  зазначив, що Ізраїль  погодився  на певні поступки уже по відношенню до мешканців  Гази — відновили водопостачання, можливо, електроенергію, яку влада  Ізраїлю відключила  одразу після  здійснення агресії, досягнуто певної згоди на доставку гуманітарних вантажів з  території  Єгипту.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Ізраїль відреагував на удар по лікарні в Секторі ГазиПрессекретар армії Ізраїлю Даніель Хагарі дав пресконференцію щодо трагедії у Секторі Гази, де у лікарню влучила ракета та за попередньою інформацією вбила понад 500 людей. У своєму виступі Хагарі наводить аргументи, що звинувачення в бік Ізраїлю є безпідставними. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини