Головна Новини Світ Близький Схід Трамп поширює фейк про те, що «Талібан» отримав американську зброю та техніку
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп поширює фейк про те, що «Талібан» отримав американську зброю та техніку

Трамп-молодший точно поширив фейк, оскільки зазначена сума — це гроші, витрачені протягом 20-річної війни, а не тільки на озброєння

1 вересня 2021, 03:11
Поділіться публікацією:

Фактчекінг провели в американському виданні The Washington Post. У документах дійсно можна знайти інформацію, що в Афганістані є американське озброєння, але не на таку суму. Однак, Трамп-молодший стверджував, що на 85 млрд доларів — сума, якою можна оцінити "залишено талібам озброєння".

Трамп поширює фейк про те, що «Талібан» отримав американську зброю та техніку

Таліби - фото з відкритих джерел

У звіті Спеціального інспектора по оснащенню Афганістану (SIGAR) сказано, що за станом на 30 липня витрати на Фонд сил безпеки Афганістану після початку війни у 2001 році становили (технічно) 82,9 мільярда доларів.

Однак, в останні роки ці цифри значно менше. Так, у 2021 році на сили безпеки було витрачено майже 3 мільярди американських доларів. Майже стільки ж — у 2020 році. Крім цього, американський уряд витратив майже 36 мільярдів доларів на зміцнення уряду Афганістану. Загальна сума афганського проєкту становить понад 144 мільярдів доларів.

Трамп-молодший точно поширив фейк, оскільки зазначена сума — це гроші, витрачені протягом 20-річної війни, а не тільки на озброєння, отримали таліби через нездатність афганської армії захистити свою країну.

Нагадаємо, представники терористичної організації "Талібан" збираються оголосити про склад нового уряду Афганістану на наступного тижня. Про це повідомляє Reuters. Головний представник талібів Забіхулла Муджахід анонсував створення нового афганського уряду і засудив атаку американського безпілотника по позиціях терористів та ІГІЛ.

Муджахід повідомив, що зараз призначені чиновники для управління ключовими міністерствами та центральним банком. Зокрема, затверджено кандидатів на місця керівників міністерств освіти та охорони здоров'я. Він висловив надію на те, що економічні проблеми та нестійкий курс валют, які виникли після захоплення Кабула два тижні тому, зникнуть.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

kosss

1 вересня 2021, 03:16

CAMЫE БЫCTPЫE 3HАKОMCТBА ДЛЯ CEKCA • 100% AHОHИMHOCTЬ. Pеaльныe ceкc знaкомcтвa с дeвyшкaми в cвoeм гopодe. Бeз pегиcтpации и бeз пoдтвepждeния нoмepа. ----> http://bit.do/vsisky


Новини