Головна Новини Світ Близький Схід Туреччина може вступити в палестино-ізраїльську війну: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина може вступити в палестино-ізраїльську війну: подробиці

Туреччина може вступити в палестино-ізраїльську війну на боці ХАМАС

28 жовтня 2023, 13:50
Поділіться публікацією:

Туреччина може розпочати палестино-ізраїльську війну на боці бойовиків ХАМАС. Як повідомляє портал "Коментарі", таке припущення озвучив екс-радник Пентагону полковник Дуглас Макгрегор у себе в X (Twitter).

Туреччина може вступити в палестино-ізраїльську війну: подробиці

Реджеп Таїп Ердоган. Фото: з відкритих джерел

"Ердоган підготував підґрунтя для можливого військового втручання Туреччини в ізраїльський регіональний конфлікт. Він попереджає ізраїльтян і нас (США), що буде повномасштабна війна", – пише військовий експерт у мережі Х.

Варто зазначити, що турецький президент за час ізраїльсько-палестинського конфлікту зробив як мінімум дві гучні заяви, що насторожують. Спочатку Реджеп Ердоган заявив, що його країна не вважає ХАМАС терористичною організацією. Він скасував свою поїздку до Ізраїлю, а також заплановані візити інших турецьких чиновників.

А коли ізраїльські війська зайшли на території Сектору Газа турецький лідер і зовсім почав закликати співвітчизників виходити на мітинги, щоб показати, що Туреччина засуджує Ізраїль і не збирається осторонь спостерігати за тим, що відбувається.

Читайте також на порталі "Коментарі" — через три тижні після нападу ХАМАС на Ізраїль, армія останнього (ЦАХАЛ) заявила про розширення наземної операції в секторі Газа. Таке рішення нібито ухвалено після того, як переговори про звільнення заручників зайшли в глухий кут. Як події у цьому конфлікті можуть розвиватися далі? Що це означає у ракурсі російсько-української війни та власне глобального протистояння, яке, схоже, накриває світ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – стало відомо, чому Ізраїль ухвалив рішення про "розширення наземної операції" у Газі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини