Головна Новини Світ Близький Схід Туреччина планує стати наддержавою
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина планує стати наддержавою

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган підкреслив, що влада країни "сповнені рішучості залишити турецької молоді велику і сильну Туреччину", на основі якої вона буде реалізовувати цілі Туреччини на 2053 рік

16 березня 2021, 05:09
Поділіться публікацією:

Як заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, пандемія коронавірусу призведе до встановлення нового світового порядку, і Туреччина має намір утримувати в ньому лідируючі позиції, повідомляє агентство "Анадолу".

Туреччина планує стати наддержавою

Реджеп Тайіп Ердоган (фото з відкритих джерел)

"Туреччина сповнена рішучості зайняти належне їй місце в новому політичному та економічному світопорядку, формування якого прискорюється разом з пандемією", — сказав Ердоган.

Турецький лідер акцентував увагу на тому, що керівництво країни "сповнений рішучості залишити турецької молоді велику і сильну Туреччину", на основі якої вона буде реалізовувати цілі Туреччини на 2053 рік "

Крім цього, політик зазначив, що "за останні 18 років уряд доклав усіх необхідних зусиль, щоб зробити Туреччину однією з найбільш передових країн в світі в області демократії та економіки".

Нагадаємо, Туреччина виставила на продаж острів Калем, який завдяки прозорій бірюзовою водою отримав назву "Мальдіви Егейського моря". Видання Cumhuriyet повідомляє, що острів має гарне розташування, тому не дивно, що на нього швидко знайшовся покупець. Вартість невеликого острова становить 400 мільйонів турецьких лір (55 мільйонів доларів). "Мальдіви Егейського моря" знаходяться на відстані 500 метрів по морю від села Бадемлі і приваблюють туристів своєю чистою водою бірюзового відтінку. Але додаткову цінність острову надають геотермальні джерела. Інвестиційний експерт Еврімах Кірмізіташ Башран зазначив, що островом Калема вже зацікавився покупець з Туреччини, але покупка поки не відбулася.

До слова, в Середні століття острів належав Візантії, а з її знищенням в 1453 році перейшов до Османської імперії. Згідно лозаннським мирним договором 1923 він залишився в складі Туреччини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Анатолий

19 березня 2021, 11:25

Всё идёт по кругу: одни империи умирают, другие возрождаются.


Новини