Головна Новини Світ Близький Схід Туреччина зареєструвала новий рекорд заражень COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина зареєструвала новий рекорд заражень COVID-19

Найбільше випадків заражень зафіксовано у Стамбулі,

13 січня 2022, 03:00
Поділіться публікацією:

За останню добу Туреччина зареєструвала майже 75 тисяч нових випадків коронавірусу, що є новим максимумом за весь час епідемії. Про це йдеться на сайті Hurriyet Daily News. Донедавна найвищими були показники весняної хвилі 2021 року – кілька днів поспіль реєстрували понад 60 тисяч заражень. Цей поріг країна перетнула в перші дні січня 2022 року.

Туреччина зареєструвала новий рекорд заражень COVID-19

COVID-19 - фото з відкритих джерел

Найбільше випадків заражень зафіксовано у Стамбулі, лікарні міста почали розгортати додаткові місця. На решті території країни ситуація краща, але очікують, що незабаром вона теж почне стрімко погіршуватися. За офіційними даними, коронавірусні відділення у середньому заповнені на 57%, реанімації – на 71%. Існує значне збільшення випадків захворювання, але це зростання ще не призвело до збільшення смертності. Однак, оскільки випадки, пов'язані з Omicron, стають поширенішими, є небезпека для груп підвищеного ризику – старших людей та людей з хронічними захворюваннями”, – зазначив міністр охорони здоров'я Фахреттін Коджа.

У МОЗ зазначають, що більшість тих, хто опиняється в лікарнях із COVID-19, не щеплені або щепилися давно і ще не отримали підсилювальної дози.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Казахстану сказав, що країна знайшла нігерійський штам COVID-19. Відомо, що на цей штам вже захворіли люди у 77 державах. Штам коронавірусу називають "Ця" або "нігерійська" за місцем першої ідентифікації — в Нігерії. Вперше цим штамом серед європейських жителів заразилися англійці. Нігерійський штам характеризується такими симптомами: високою температурою тіла, кашлем, втратою нюху, смаком, ускладненнями роботи внутрішніх органів.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини