Головна Новини Світ Близький Схід У ЄС назвали країну, яка постачає зброю російським окупантам та бойовикам ХАМАС
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС назвали країну, яка постачає зброю російським окупантам та бойовикам ХАМАС

Урсула фон дер Ляйєн закликала посилити санкції проти Ірану, який розпалює конфлікт

20 жовтня 2023, 17:10
Поділіться публікацією:

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що 93% зброї ХАМАС надходить з Ірану. Як передає портал "Коментарі", таку заяву лідер ЄС зробила під час виступу у Гудзонівському інституті у Вашингтоні, пише "Frankfurter Allgemeine Zeitung".

У ЄС назвали країну, яка постачає зброю російським окупантам та бойовикам ХАМАС

Бойовики ХАМАС. Фото: з відкритих джерел

Урсула фон дер Ляйєн вважає цілком реальним ризик поширення конфлікту на весь регіон.

"Необхідно продовжувати діалог між Ізраїлем та його сусідами. Необхідно посилити санкції проти Ірану, який постачає зброю ХАМАС", — наголосила Урсула фон дер Ляйєн.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Джо Байден проведе переговори з лідерами ЄС у Білому домі: говоритимуть про ситуацію в Україні та Ізраїлі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн впевнена, що Європа та США не повинні дозволити РФ заморозити війну в Україні. Сама ж Росія явно цього прагнути, шукаючи допомоги в таких же ізгоїв – то в Ірану, то у Північної Кореї. Випрошуючи подачки того ж Китаю. І явно маючи відношення до ескалації на Близькому Сході, яка відволікає зусилля Заходу щодо підтримки України. Тим часом секретар РНБО Олексій Данилов запевняє, що Третя світова війна, початки якої так боїться Захід, розпочалася ще 2008 року, коли РФ напала на Грузію. Не отримавши тоді гідну відсіч від демократичного світу, з 2014 року Росія тероризує Україну, а нинішнє загострення на Близькому Сході – це наслідки загарбницьких воєн путінського режиму. І продовження точно слідує, прогнозує Данилов. Експерти поділилися з виданням "Коментарі" думками щодо даних тверджень та глобального протистояння у світі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини