Головна Новини Світ Близький Схід У кількох містах Афганістану прогриміли вибухи: є загиблі і поранені
commentss НОВИНИ Всі новини

У кількох містах Афганістану прогриміли вибухи: є загиблі і поранені

Відповідальність за вибухи поки не взяла на себе жодне угруповання

18 вересня 2021, 23:23
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

В Афганістані загинули люди. Про це повідомляє видання ТСН.

У кількох містах Афганістану прогриміли вибухи: є загиблі і поранені

Вибухи в містах Афганістану. Фото: Associated Press.

Як стало відомо, вибухи пролунали в столиці Афганістану, а також в місті Джелалабад. Повідомляється, що в кабульському районі Дашті-Барч вибухнув замінований автомобіль. У Ірфан Харрготі 13 району стався підрив магнітної міни.

Згідно з даними ЗМІ, в Джелалабаді також пролунали вибухи. В результаті інциденту загинули щонайменше троє людей і ще кілька десятків місцевих жителів отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Відповідальність за вибухи поки не взяла на себе жодне угруповання.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в афганській провінції Гор таліби по-звірячому вбили жінку. За словами родича загиблої, вагітну жінку вбили за допомогою холодної зброї прямо на його очах. Чоловік звинувачує талібів в подвійному вбивстві і пригрозив, що якщо уряд не приверне злочинців до відповідальності, то він "візьме закон у свої руки". "Талібан" заперечує звинувачення. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що в Афганістані більшість лікарень можуть закрити через відсутність фінансування. На цей момент в країні налічують 2,3 тисячі медичних установ. 90% з них підтримує ВООЗ рахунок міжнародних донорів і спонсорів. Масове закриття медичних установ може призвести до зростання захворюваності і смертності від коронавірусної інфекції. Поки в ВООЗ сподіваються на медичну гуманітарну допомогу від влади Катару. Планується, що вони відправлять до Афганістану два або три літаки з медичним вантажем. Детальніше про це читайте в нашій статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини