Головна Новини Світ Близький Схід У Нетаньяху озвучили свої плани на Сектор Гази
commentss НОВИНИ Всі новини

У Нетаньяху озвучили свої плани на Сектор Гази

Радник Нетаньяху заявив, що Ізраїль не має наміру окупувати Сектор Гази

8 листопада 2023, 08:40
Поділіться публікацією:

Ізраїльські війська не планують "тривалу окупацію" Сектор Газа після війни проти ХАМАС, але при цьому Ізраїль готовий відповідати за безпеку в регіоні. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє CNN, з посиланням на старшого радника прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху Марка Регева.

У Нетаньяху озвучили свої плани на Сектор Гази

Загострення на Близькому Сході. Фото: із відкритих джерел

"Я думаю, що можна було б очікувати чогось більш рухливого, більш гнучкого, коли ми зможемо входити і виходити в міру необхідності, щоб впоратися з ситуацією з безпекою. Ми не говоримо про якусь окупацію Сектору Газа, що триває", — зазначив радник.

Коментуючи слова Нетаньяху про те, що Ізраїль нестиме "загальну відповідальність за безпеку" в Газі протягом "невизначеного періоду" після закінчення війни, Регев сказав, що потрібно розрізняти "присутність заради безпеки та політичний контроль".

"Коли все закінчиться, і ми переможемо ХАМАС, дуже важливо, щоб не було відродження терористичного елемента, відродження ХАМАСу. Немає сенсу робити це і просто повертатися до вихідної точки. Ізраїльські сили безпеки повинні бути присутніми, але це не означає, що Ізраїль окупує Газу, це не означає, що Ізраїль керуватиме жителями Гази", — зазначив Марк Регев.

Він наголосив, що Ізраїль "зацікавлений у створенні нових рамок, де жителі Гази зможуть керувати собою, де може бути міжнародна підтримка для відновлення Гази".

Читайте також на порталі "Коментарі" — йде п'ятий тиждень війни з нападу ХАМАС на Ізраїль і наступних жорстких дій ізраїльської армії (ЦАХАЛ). Після потужних бомбардувань Сектор Газа ізраїльтяни розпочали там наземну операцію, але не широкомасштабну, а секторально рейдами. Так, Газа повністю оточена та поділена на дві частини. Ситуація на Близькому Сході залишається напруженою, але США та інші союзники Ізраїлю, а також його опоненти намагаються зробити все, щоб конфлікт не переріс із локального до регіонального чи глобального. Про що говорить ситуація зараз? Які варіанти розвитку подій? Хто і як виявив себе вже в даному конфлікті? Що це означає для України? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини