Головна Новини Світ Близький Схід У Польщі гнівно відреагували на заяви Ізраїлю щодо вбивства волонтерів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі гнівно відреагували на заяви Ізраїлю щодо вбивства волонтерів

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск гнівно прокоментував заяву лідера Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, щодо вбивства волонтерів.

3 квітня 2024, 14:50 comments1223
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ізраїль підтвердив, що його сили вбили сімох людей, які були волонтерами від благодійної організації World Central Kitchen у Газі. Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу назвав інцидент "трагічним", а лідер Польщі Дональд Туск заявив, що реакція Ізраїлю викликає "зрозумілий гнів".

У Польщі гнівно відреагували на заяви Ізраїлю щодо вбивства волонтерів

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск. Фото з відкритих джерел

Біньямін Нетаньягу підтвердив, що ізраїльські військові завдали удару по волонтерах, що їхали в колоні з логотипом благодійної організації, а також скоординувала свої пересування з Ізраїлем. Внаслідок удару загинуло семеро громадян Австралії, Польщі, Великої Британії, палестинці та особа з подвійним паспортом США та Канади.

"На жаль, минулого дня сталася трагічна подія, під час якої наші сили ненавмисно завдали шкоди цивільним у секторі Газа. Таке буває на війні", — сказав Нетаньягу.

Прем’єр-міністр додав, що контактує з урядами інших країн та Ізраїль проведе "ретельне розслідування", щоб таких ситуацій більше не повторилось.

На ці слова відреагував прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, який критикує позицію Ізраїлю.

"Пане прем’єр-міністре Нетаньягу, пане посол Ліуне, переважна більшість поляків виявили повну солідарність з Ізраїлем після нападу ХАМАС. Сьогодні ви піддаєте цю солідарність справді важкому випробуванню. Трагічний напад на волонтерів і ваша реакція викликають зрозумілий гнів", — заявив Туск.

За даними ООН, наразі під час війни на Близькому Сході загинуло щонайменше 180 гуманітарних працівників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Нетаньягу розповів, коли закінчиться війна на Близькому Сході.

Також "Коментарі" писали, що у Польщі анонсували відповідь за російську ракету, яка увійшла в повітряний простір країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

хунта

3 квітня 2024, 14:48

https://cchr.org.ua/uk/jak-vijti-z-psihiatrichnoi-likarni-jakshho-vi-prijshli-tudi-dobrovilno/

Ігор

3 квітня 2024, 14:17

Громадяни гинуть у тих хто виявляє солідарність з терористичним ізраїлем. Ті хто виявляє солідарність з корумпованим юдейським нацизмом у себе на кордоні - бояться наступу Путіна, коли будуть гинути громадяни цих країн. Дивний збіг: де юдейці там не тільки конфлікти, а й страждання тих хто з ними виявив солідарність. Ніби дозволили мафіозному зерну кошерних рухатись їх територією.


Новини