Головна Новини Світ Близький Схід У США назвали терміни, коли Іран та "Хезболла" можуть напасти на Ізраїль
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали терміни, коли Іран та "Хезболла" можуть напасти на Ізраїль

Блінкен вважає, що Іран та "Хезболла" можуть напасти на Ізраїль найближчими 24 годинами

5 серпня 2024, 10:55 comments2998
Поділіться публікацією:

Іран та "Хезболла" можуть розпочати свою атаку вже сьогодні, 5 серпня. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив держсекретар США Ентоні Блінкен, пише "Axios".

У США назвали терміни, коли Іран та "Хезболла" можуть напасти на Ізраїль

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

Держсекретар США скликав конференц-зв'язок для координації дій із близькими союзниками Штатів з-поміж країн "Групи семи" (G7). Американці хочуть спробувати хоча б в останній момент організувати дипломатичний тиск на Іран та "Хезболлу" для мінімізації їхньої помсти.

За словами Блінкена, обмеження впливу ударів ісламістів є найкращим шансом запобігти повномасштабній війні. Хоча у Вашингтоні впевнені, що Іран та "Хезболла" атакують Ізраїль, Держсек не уточнював, якою саме буде ця помста, порівняно з атакою 13 квітня. Тоді ісламісти запустили майже 35 дронів та ракет, які Тель-Авів та його союзники разом перехопили.

"Ми не знаємо точного часу атак, але вони можуть розпочатися вже в найближчі 24-48 годин, — тобто вже в понеділок. США докладають зусиль, щоб розірвати цикл ескалації, намагаючись максимально обмежити атаки Ірану та "Хезболли", а потім стримати відповідь Ізраїлю", — сказав Блінкен.

Він звернувся до міністрів закордонних справ країн G7 із проханням вчинити дипломатичний тиск на Іран, "Хезболлу" та Ізраїль, щоб зберегти ті досягли максимальної стриманості.

За словами одного з джерел, яке брав участь у цій телефонній розмові, Блінкен виглядав розчарованим, коли інформував міністрів про нещодавні переговори з Ізраїлем щодо звільнення заручників у Секторі Газа та угоди про припинення вогню. Держсек зізнався, що до вбивства в Тегерані, Білий дім був "близький до прориву" і що "зараз угода потрібна більше, ніж будь-коли".

Читайте також на порталі "Коментарі" — що має зробити Захід, щоб уникнути початку Третьої світової: The Telegraph розкрив деталі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – США та низка країн закликали Іран пом'якшити "помсту": чим відповів Тегеран.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини