Головна Новини Світ Близький Схід У США шукають житло для 53 тисяч афганських біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

У США шукають житло для 53 тисяч афганських біженців

Всі афганські біженці отримають від США одноразові виплати в розмірі 2275 доларів

1 жовтня 2021, 04:37
Поділіться публікацією:

Афганські біженці, які потрапили на територію США, зіткнулися з проблемою — вони не можуть знайти житло, оскільки пропозиції на ринку занадто дорогі для їхнього бюджету. У цьому питанні їм намагаються допомогти агентства по переселенню. Про це повідомляє американський телеканал CNN. На те, щоб знайти житло, у агентств є три — чотири місяці.

У США шукають житло для 53 тисяч афганських біженців

Афганистан (фото из открытых источников)


Всі афганські біженці отримають від США одноразові виплати в розмірі 2275 доларів. З них — 1225 доларів на житло і предмети першої необхідності. Іншу частину грошей можна використовувати на адміністративні витрати (оформлення документів). Зараз середня вартість оренда житла в США — +1302 долари. Більшість біженців все ще на восьми військових базах, де їм оформляють документи. Звідти їх відправляють до певного міста і штату. Як правило, це від 10 до 100 чоловік в день. Власники житла не хочуть здавати його біженцям з Афганістану, поки ті не влаштуються на роботу і не будуть отримувати дохід хоча б протягом 2 — 3 місяців, покаже їх платоспроможність. У деяких містах житла, здають в оренду, просто недостатньо.

Організація Airbnb погодилася надати тимчасовий притулок для 20 000 афганських біженців.


Білий дім попросив у губернаторів штатів надати інформацію про те, скільки біженців вони можуть розселити протягом найближчих тижнів. Наприклад, в штати Вашингтон, Оклахома, Арізона, Флорида, Джорджія, Меріленд, Мічиган, Міссурі, Північна Кароліна, Нью-Йорк і Вірджинія планують пересилити приблизно по тисячі біженців. До Міссісіпі і Алабами — по 10 осіб. Зараз більше 50 000 афганців отримали дозвіл на в'їзд в США, не маючи спеціально оформленої імміграційної візи. Ті афганці, які допомагали американським і союзним військам під час 20-річної війни — отримали візи іншої категорії. Їм допомагають перш за все.


Нагадаємо, 12 жовтня країни "Великої двадцятки" (G20) проведуть саміт стосовно нинішньої ситуації в Афганістані. Про це заявив глава італійського уряду Маріо Драгі, повідомляє міжнародне видання Reuters. Італія ініціювала проведення саміту, оскільки головує в G20 в 2021 році.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини