Головна Новини Світ Близький Схід У Судані через державний переворот скасували всі авіарейси
commentss НОВИНИ Всі новини

У Судані через державний переворот скасували всі авіарейси

26 жовтня у Судані протестуючі вийшли на вулиці для протесту проти військового захоплення влади

27 жовтня 2021, 04:54
Поділіться публікацією:

У Судані внаслідок військового перевороту скасували всі авіарейси. Водночас повітряний простір країни залишається відкритим.

У Судані через державний переворот скасували всі авіарейси

Судан - фото з відкритих джерел

Про це повідомило міжнародне агентство Reuters. Сьогодні управління цивільної авіації Судану тимчасово відмінило всі рейси до міжнародного аеропорту Хартума та з нього до суботи, 30 жовтня. Глава управління цивільної авіації Судану Ібрагім Адлан повідомив, що припинення спричинене поточними подіями в країні. Також він додав, що повітряний простір країни залишається відкритим для польотів. 26 жовтня у Судані протестувальники вийшли на вулиці для протесту проти військового захоплення влади. Напередодні відбулися криваві сутички між протестувальниками та військовими.


25 жовтня членів перехідного уряду Судану та інших громадянських лідерів було заарештовано після повідомлень про військовий переворот у країні. Зокрема прем'єр-міністра Абдаллу Гамдока невідомі озброєні особи помістили під домашній арешт. У міністерстві інформації Судану наголосили, що законним лідером перехідного етапу досі є Абдалла Гамдок, проте генерал Абдель Фаттах аль-Бурхан проголосив себе новим главою держави.


Нагадаємо, членів перехідного уряду Судану та інших громадянських лідерів було заарештовано на тлі повідомлень про військовий переворот у країні. Про це повідомляє британська телерадіокомпанія ВВС. Прем’єр-міністра Абдаллу Гамдока невідомі озброєні особи помістили під домашній арешт. Командування збройних сил країни поки що нічого не коментує, але демократичні групи закликали до вуличних протестів. Між військовими та цивільними лідерами виникли розбіжності з того часу, як два роки тому було повалено колишнього лідера Омар аль-Башир і було створено перехідний уряд. Омар аль-Башир прийшов до влади завдяки державному перевороту та керував країною одноосібно з 1989 року. У заяві міністерства інформації йдеться, що затримання провадилися "об'єднаними збройними силами". Також повідомили, що Гамдока змушували підтримати державний переворот, але він відмовлявся це зробити.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини