Головна Новини Світ Близький Схід У Тунісі призначили першу в арабському світі жінку-прем'єра
commentss НОВИНИ Всі новини

У Тунісі призначили першу в арабському світі жінку-прем'єра

63-річна Ромдан працювала в міністерстві вищої освіти і наукових досліджень в 2011 році

30 вересня 2021, 22:00
Поділіться публікацією:

Урядом Тунісу керуватиме Найла Буден Ромдан — перша жінка-прем'єр в арабському світі. Про це повідомляє телеканал CNN.

У Тунісі призначили першу в арабському світі жінку-прем'єра

Найла Буден Ромдан - фото з откртитих джерел


"Вперше в історії Тунісу жінка очолила уряд. Це велика честь для Тунісу і туніських жінок", — сказав Саїд на зустрічі з Ромдан.


63-річна Ромдан працювала в міністерстві вищої освіти і наукових досліджень в 2011 році. Також вона керувала реалізацією низки програм, в тому числі по лінії Світового банку. Тепер її робота буде акцентовано на боротьбі з корупцією.


Згідно з Конституцією, президент відповідає тільки за військові і закордонні справи. Але тепер Саїд заявив, що буде правити разом з новим прем'єр-міністром, а робота парламенту призупинена на 30 днів. У своїх діях президент послався на статтю 80 Конституції, заявивши, що вона дозволяє йому призупинити роботу парламенту, якщо йому загрожує "неминуча небезпека".


Нагадаємо, тримісячний карантин, який був введений в Тунісі через пандемію коронавірусу, закінчено. Влада країни зняли обмеження на відвідування іноземними туристами. Відновлюється також авіасполучення. Таким чином уряд відкрив туристичний сезон. Однак потрапити в країну можуть не всі — в'їзд на курорти дозволять мандрівникам тільки зі країн, які є в списку "зелених" або "помаранчевих" за рівнем захворюваності COVID-19. "Всесвітня туристична організація офіційно включила Туніс в список безпечних районів для туристичних поїздок на основі підготовленого країною протоколу щодо забезпечення санітарних норм для працівників і туристів", — підтвердив міністр туризму країни Мухаммед Алі Тумі.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини