Головна Новини Світ Близький Схід У Туреччині кількість нових випадків Covid-19 зросла на 30%: як влада реагує на зростання захворюваності
commentss НОВИНИ Всі новини

У Туреччині кількість нових випадків Covid-19 зросла на 30%: як влада реагує на зростання захворюваності

Про зростання захворюваності свідчать дані МОЗ Туреччини

28 грудня 2021, 12:33
Поділіться публікацією:

Кількість нових випадків коронавірусу в Туреччині зросла на 30% у понеділок, 27 грудня, до 26 099. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я, що є найбільшим відсотком зростання цього року, а міністр охорони здоров’я попередив про швидке поширення штаму Omicron. Про це повідомляє Reuters.

У Туреччині кількість нових випадків Covid-19 зросла на 30%: як влада реагує на зростання захворюваності

Члени медичного персоналу лікують пацієнта, який страждає на коронавірусну хворобу (COVID-19) у відділенні інтенсивної терапії - Reuters

Щоденний рівень захворюваності в Туреччині був нижче або близько 20 000 у грудні, порівняно з приблизно 30 000 у жовтні. Кількість смертей від коронавірусу в понеділок, 27 грудня, знизилася до 157 зі 173 днем ​​раніше.

"Варіант Omicron поширюється швидше, ніж інші варіанти", — заявив міністр охорони здоров'я Фахреттін Кока в Twitter пізно в понеділок. 

На вихідних Кока заявив, що понад 10% випадків COVID-19 у Туреччині були викликані високоінфекційним варіантом Omicron. 11 грудня країна оголосила про перші шість випадків Omicron.

Минулого тижня розроблена в Туреччині вакцина проти COVID-19, Turkovac, отримала дозвіл  від турецької влади на екстрене використання. 

Туреччина вже ввела понад 129 мільйонів доз вакцин за допомогою уколів, розроблених китайською компанією Sinovac та Pfizer/BioNTech.

Як повідомляли раніше "Коментарі", дослідження південноафриканських вчених показують, що інфекція Omicron підвищує нейтралізуючий імунітет проти штаму Delta коронавірусу. В аналізі взяли участь 33 вакциновані і невакциновані людини, які були інфіковані штамом Omicron в Південній Африці. Алекс Сігал, професор Африканського дослідницького інституту охорони здоров’я, заявив, що якщо Omicron буде менш патогенним,  то він "допоможе виштовхнути штам Delta".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини