Головна Новини Світ Близький Схід Україна і Туреччина домовилися розвивати туризм: для чого потрібен меморандум
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна і Туреччина домовилися розвивати туризм: для чого потрібен меморандум

Україна і Туреччина домовилися розвивати туризм

27 квітня 2021, 21:39
Поділіться публікацією:

Україна і Туреччина підписали меморандум про поглиблення співпраці в галузі туризму. Експерти оцінили для порталу "Коментарі-Україна" значення цього документа.

Україна і Туреччина домовилися розвивати туризм: для чого потрібен меморандум

Туреччина (фото з відкритих джерел)

Виконавчий директор Української Асоціації туристичних агентств (УАТА) Павло Григораш зазначає, що такі меморандуми є швидше декларативними. Вони дають позитивний сигнал ринку, а в наш неспокійний час це важливо.

"Сьогодні якраз завершилася перша за час локдауну оффлайнова туристична виставка в Анталії, яку відвідало багато турагентств з України. В УАТА навіть був свій стенд, — розповів Павло Григораш. — Попри введений у Туреччині локдаун, туризм не зупиняється. Адже туристичний сектор пріоритетно вакцинується, розроблені і дотримуються антіковідні протоколи. Робиться усе можливе для підтримки цього важливого сектору економіки".

Кандидат політичних наук, експерт-міжнародник Євгенія Габер вважає підписання меморандуму про поглиблення співпраці в галузі туризму між Україною та Туреччиною виправданим і своєчасним кроком.

"В умовах пандемії і напередодні початку нового туристичного сезону співробітництво в сфері туризму — важливий пріоритет як для України, так і для Туреччини. Минулого тижня відбулася відповідна нарада під головуванням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. А сьогодні бачимо вже результат у вигляді меморандуму. Важливо, що ми можемо підставити плече турецьким партнерам.
Нагадаю, що Росія призупинила з 15 квітня по 1 червня регулярні рейси і чартери в Туреччину, куди планували поїхати на відпочинок понад 500 тисяч росіян. Турецький ринок це відчує. Український же турист продовжує їхати в Туреччину. І з нашого боку це ще й політичний сигнал для Анкари", — зазначає Євгенія Габер.

Вона підкреслює, що серед положень меморандуму: двостороннє посилення туристичної безпеки, підвищення якості туристичних послуг і захисту прав туристів; ослаблення правил перетину кордону для поїздок громадян обох країн (згодом — розгляд можливості введення паспортів вакцинованих); розширення присутності українських телеканалів у турецьких готелях; можливість для українських туристів вільного переміщення по Туреччині навіть під час тотального локдауну; введення, за необхідності, після стабілізації ситуації з пандемією додаткових чартерних і регулярних рейсів між нашими країнами.

"Безумовно, нам важливий турецький досвід. Адже по співвідношенню ціна-якість і за рівнем послуг, що надаються, Туреччина — у пріоритеті в українських туристів. Нам є чому повчитися. Це стосується і сертифікації готелів, і стандартів сервісу, які надаються. Але важливо також залучати турецьких туристів в Україну, — підкреслює Євгенія Габер. — Адже якщо в Туреччину за рік в середньому перебуває близько 1 млн українських туристів, то турецьких в Україну — приблизно в п'ять разів менше.
Безумовно, нам важливо розвивати альтернативні види туризму для турків. Не тільки розважальний туризм, а й сімейний відпочинок, медичний туризм на бальнеологічних курортах (фізіотерапевтична процедура, яка полягає в лікуванні мінеральними водами, а також лікувальними грязями, — прим. ред.) Карпат або в Одеській області, історичний і культурний туризм по місцях, які важливі для жителів Туреччини як частина Османської спадщини".

Нагадаємо, у зв'язку зі стрімким поширенням коронавірусного захворювання і погіршенням епідемічної ситуації влада Туреччини прийняла рішення ввести повний локдаун на території країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

den

27 квітня 2021, 22:00

Скоро лето - приведи свое тело в порядок! Подкачаться и похудеть теперь возможно без диет и спорта, притом быстро и недорого. Реально рабочая штука и подходит даже самим ленивым, вот почитай мой опыт ----- http://bit.do/lblog


Новини