Головна Новини Світ Близький Схід В Афганістані скоро почнеться голод: які прогнози щодо ситуації в країні
commentss НОВИНИ Всі новини

В Афганістані скоро почнеться голод: які прогнози щодо ситуації в країні

Остання провінція Афганістану має намір здатися талібам

26 серпня 2021, 11:55
Поділіться публікацією:

В Афганістані скоро почнеться голод: які прогнози щодо ситуації в країні

В Афганістані скоро почнеться масовий голод, фото UNHCR

За словами виконавчого директора Всесвітньої продовольчої програми Девіда Бізлі, 14 мільйонів афганців можуть стикнутися з новою проблемою — голодом. Причини нестачі їжі — пандемія, неврожай через посуху та захоплення влади в країні талібами.Про це повідомляє видання The Telegraph.

Такий прогноз зробили у Всесвітній продовольчій програмі, адже війна в Афганістані ще не завершилася, а бойовики "Талібану" поки що зайняті зовсім не питаннями гуманітарної допомоги та продовольчої кризи.

За повідомленням представника очільника опозиції талібам в провінції Панджшир Ахмеда Масуда, він роздумує над капітуляцією перед бойовиками. Таке рішення він прийняв через нестачу ресурсів та міжнародної підтримки. Остання провінція не має достатньо вояків та сил для продовження кількарічної боротьби.

Тому Ахмед Масуд хоче капітулювати з честю. Наразі таліби оточили непідконтрольну їм територію та кілька днів тримають її в облозі. Між сторонами йдуть перемовини, але таліби навряд чи погодяться на умови Масуда й укладення угоди про утримання сил Талібану від Панджширу.

Все ж сили Панджшира минулого тижня направили до Пакистану делегацію для ведення переговорів про підтримку. Однак ситуація досі лишається загрозливою, адже натхненні перемогами таліби можуть атакувати противника будь-коли.

Минулої доби представник руху "Талібан" Забіхула Муджахід оголосив, що планується все-таки підписати мирну угоду з провінцією Панджшир. Переговори між сторонами тривають.

Як повідомляв портал "Коментарі", політичний консультант Тарас Березовець прокоментував ситуацію в Афганістані. Експерт вважає, що "Талібан" не дотримуватиметься ніяких ультиматумів західних країн.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини