Головна Новини Світ Близький Схід В Афганістані у талібів скуповують американську зброю і продають цивільному населенню
commentss НОВИНИ Всі новини

В Афганістані у талібів скуповують американську зброю і продають цивільному населенню

У Пентагоні пояснили, що все сучасне озброєння було знищено до того, як американські війська покинули країну

7 жовтня 2021, 04:18
Поділіться публікацією:

Торговці зброєю в Афганістані скуповують у талібів американську зброю, яке до цього ті забрали в афганських солдатів і перепродують цивільному населенню. б це повідомляє американське видання The New York Times. Інформацію підтвердили три торговця зброєю в Кандагарі. Вони купували у талібів американські пістолети, боєприпаси, автомати, біноклі і окуляри нічного бачення. Десятки афганців відкрили власні магазини, де продають зброю.

В Афганістані у талібів скуповують американську зброю і продають цивільному населенню

Таліби - фото з відкритих джерел


У Пентагоні пояснили, що все сучасне озброєння було знищено до того, як американські війська покинули країну, але до цього моменту таліби вже захопили багато зброї. Таліби почали продавати зброю, тому що бойові дії в країні, в основному, закінчилися, і вона їм не потрібна.

Деякі торговці зброєю почали продавати її в Пакистан, там є попит.

З 2005 року Сполучені Штати надали афганським збройним силам не менше 18 млрд доларів на "обладнання і транспорт", згідно зі звітом Спеціального генерального інспектора з відновлення Афганістану. Крім того, мільярди доларів були витрачені на навчання і технічне обслуговування.


Нагадаємо, таліби заборонили в Афганістані жінкам працювати викладачами в університеті Кабула, а дівчатам вчитися там. Про це повідомляє CNN.Нового ректора університету в Кабулі Мухаммада Ашрафа Гайрата призначили недавно. Мухаммад Гайрат заявив, що тимчасово заборонено дівчатам вчитися в закладі, а жінкам викладати там дисципліни. За його словами, в кабінетах повинні облаштувати завіси, за якими будуть сидіти дівчата-студентки. Поки що керівництво університету працює над нововведеннями, які дозволять жінкам здобувати вищу освіту. Оскільки в закладі немає достатньої кількості жінок-викладачів, щоб вони читали лекції студенткам, то адміністрація закладу буде вирішувати як правильно відповідно до ісламу організувати навчальний процес.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини