Головна Новини Світ Близький Схід В Ірані передумали давати швидку відповідь Ізраїлю: що заявили
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ірані передумали давати швидку відповідь Ізраїлю: що заявили

У МЗС Ірану інтригуюче заявили, що відповідь на вбивство Ханії буде "в потрібний час"

8 серпня 2024, 13:12
Поділіться публікацією:

У МЗС Ірану зробили заяву про відповідь на вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії. Його було ліквідовано 31 липня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Euronews".

В Ірані передумали давати швидку відповідь Ізраїлю: що заявили

Іран. Фото: з відкритих джерел

Так, міністр закордонних справ Ірану Бакері Алі Багері Кані заявив, що Тегеран відповість на вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії "в потрібний час і належним чином".

Ця заява прозвучала після дня інтенсивної дипломатії на Близькому Сході та під час екстреного засідання Організації ісламського співробітництва (OIC). Вона представляє 56 держав Близького Сходу, Південної Америки, Африки, Центральної Азії та Індійського субконтиненту, які зустрілися в Саудівській Аравії, щоб обговорити зростаючу напругу на Близькому Сході.

Міністр закордонних справ Ірану заявив, що сподівається на підтримку членів (OIC).

"Дії Ірану не лише захист його суверенітету та національної безпеки, а й захист стабільності та безпеки всього регіону", — констатував дипломат.

Організація ісламського співробітництва заявила, що блок вважає Ізраїль "повністю відповідальним за жорстокий напад", який він назвав "серйозним порушенням суверенітету Ірану". Але OIC не схвалила військових дій Ірану.

У свою чергу, Ізраїль повідомив як Хезболли, так і Ірану, що будь-яка шкода цивільному населенню в країні "буде червоною лінією, що призведе до непропорційної відповіді".

Варто зазначити, лідера радикального палестинського руху ХАМАС Ісмаїл Ханія та одного з його охоронців було вбито наприкінці липня. Це стало новим витком ескалації у відносинах Ірану та Ізраїлю.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Іран може відмовитися від проведення масштабної атаки на Ізраїль, проте США все ще чекають на якусь реакцію Тегерана на вбивство лідера ХАМАС. Про це пише рейтингове видання Politico.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини