Головна Новини Світ Близький Схід В Ірані спалахнула пожежа на ядерному об'єкті
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ірані спалахнула пожежа на ядерному об'єкті

Офіційні особи повідомляють, що робота заводу по збагаченню урану не порушена в наслідок пожежі

2 липня 2020, 22:42
Поділіться публікацією:

На іранському ядерному об'єкті в Натанзі сьогодні, 2 липня, спалахнув пожежа. За словами місцевих чиновників, роботу заводу по збагаченню палива не зупинили. У той же час, колишній чиновник припустив, що інцидент міг бути спробою саботувати роботу, порушує міжнародну ядерну угоду. Про це пише Reuters.

В Ірані спалахнула пожежа на ядерному об'єкті

Іранська організація з атомної енергії (AEOI) спочатку повідомила, що "інцидент стався на об'єкті в центральній провінції Ісфахан в 2 години ночі (21:30 за київським часом). Пізніше було опубліковано фото, на якому видно одноповерхова цегляна будівля з частково обгорілої і пошкодженої дахом і стінами. Двері, свисавшая з петель, свідчила про те, що в будівлі стався вибух.

Губернатор міста Натанзі Рамазанали Фердоси заявив, що інцидент викликав пожежу, але він не дав ніяких додаткових подробиць про його причини, повідомляє інформаційне агентство Tasnim. Експерти з AEOI розслідують причину займання.

Деякі експерти не виключили можливості саботажу, враховуючи важливість ядерного об'єкта в Натанзі. Завод по збагаченню палива в Натанзі, головний іранський об'єкт по збагаченню урану, є одним з кількох іранських об'єктів, контрольованих ООН.

Раніше "Коментарі" писали, що в іранській столиці Тегерані з-за потужного вибуху в медичній клініці загинуло щонайменше 19 осіб. Вибух прогримів в клініці "Сен-Атар", де проводяться операції та легкі медичні обстеження вчора, 30 червня. На даний момент відомо про 19 загиблих. Але є побоювання, що це не остаточне число жертв. В момент вибуху в клініці перебувало близько 25 співробітників. Багато з них перебували на верхніх поверхах, де розташовані операційні, та деяких вогонь застав безпосередньо під час операцій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини