Головна Новини Світ Близький Схід В Ірані в аварію потрапив вертоліт президента: почалася рятувальна операція
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ірані в аварію потрапив вертоліт президента: почалася рятувальна операція

Серед пасажирів вертольота, окрім президента Раїсі, був міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян.

19 травня 2024, 18:58
Поділіться публікацією:

У неділю, 19 травня, вертоліт президента Ірану Ібрагіма Раїсі здійснив аварійну посадку в гірській місцевості через густий туман поблизу кордону з Азербайджаном.

В Ірані в аварію потрапив вертоліт президента: почалася рятувальна операція

Ібрагім Раїсі(фото з відкритих джерел)

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на заяву міністра внутрішніх справ Ірану Ахмеда Вахіді.

Вертоліт був частиною колони з трьох гелікоптерів, якими іранська делегація поверталася з урочистого відкриття дамби на річці Аракс, що на кордоні між Іраном та Азербайджаном. На борту вертольота, окрім президента Раїсі, перебував також міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян.

Згідно з повідомленнями напівофіційного агентства Tasnim, пасажирам вдалося здійснити екстрений дзвінок.

Іранські ЗМІ оприлюднили відеозаписи пошукової операції на місці аварії вертольота. Через несприятливі погодні умови повітряні пошуки тимчасово припинено, а рятувальні роботи ведуть наземні бригади. "Ми контактували з супутниками президента, але через те, що місцевість складна, комунікація ускладнена, і ми чекаємо, поки рятувальні групи дістануться до місця аварії та посадки гелікоптера та нададуть нам інформацію", — сказав в ефірі одного з іранських телеканалів очільник МВС Ірану, якого цитує Tasnim.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Російський бізнес не хоче торгувати з ІраномРосійський бізнес зазнав збитків від торгівлі з Іраном після переходу на розрахунки в національних валютах.

За словами голови правління Ради з розвитку зовнішньої торгівлі та міжнародних економічних відносин Максима Черешньова, у середньому під час кожного переказу грошових коштів російські компанії втрачають близько 20-25% через невідповідність ринкового курсу в Ірані державному.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

19 травня 2024, 20:36

просто праздник какой то..враги Украины ,или друзья врагов Украины потихоньку демонтируются историей..Кто следующий?Орбанутый?Гном плешивый?Толстозадый винни?серпентарий потихоньку уменьшается..

Ігор

19 травня 2024, 18:34

Чекаємо відосик Просвітленого від білого порошка з якимось дотепним висновком.


Новини