Головна Новини Світ Близький Схід В Ірані застрелили аятолу Аббаса-Алі Сулеймані
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ірані застрелили аятолу Аббаса-Алі Сулеймані

Сулеймані був колишнім представником верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї.

26 квітня 2023, 16:20 comments5699
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

26 квітня іранські ЗМІ повідомили про вбивство аятоли Аббаса-Алі Сулеймані, який був членом Асамблеї експертів з керівництва Іраном. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Jerusalem Post.

В Ірані застрелили аятолу Аббаса-Алі Сулеймані

Аятола Аббаса-Алі Сулеймані. Фото з відкритих джерел

Аятолу Аббаса-Алі Сулеймані застрелили під час його походу в банк у місті Баболсар на півночі Ірану. Губернатор Мазандарана Махмуд Хосейніпур повідомив іранським ЗМІ про попередню оцінку інциденту. За його словами нападник мав сутичку з охоронцем банку у якого згодом захопив зброю та почав стріляти навкруги. Одна з куль влучила в іранського релігійного діяча. Згодом з'явились повідомлення на іранському телебаченні, що стріляв сам охоронець.

Міністерство внутрішніх справ Ірану оголосило, що вбивцю аятоли Аббаса-Алі Сулеймані вдалось затримати, однак мотиви зловмисника залишаються невідомими.

Сулеймані був колишнім представником верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї. Представники Хаменеї — це священнослужителі, які служать від імені верховного лідера на рівні провінції. Асамблея експертів є потужним духовним органом, який контролює, призначає і теоретично може звільнити верховного лідера.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Іран уклав контракт з Російською Федерацією на купівлю зброї. Яку техніку продає Кремль своєму союзнику.

Також "Коментарі" писали, що Росія відправляє захоплену західну зброю до Ірану. Американська захоплена техніка в Україні потрапляє через Росію до Ірану. Тегеранські вчені її аналізують, відтворюють та модифікують, а потім використовують у війні проти ворогів, або продають союзникам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини