Головна Новини Світ Близький Схід В Ізраїлі назвали кількість загиблих українців – у Києві вже відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ізраїлі назвали кількість загиблих українців – у Києві вже відреагували

В Ізраїлі говорять про 23 загиблих українців, Україна поки що не підтверджує це

18 жовтня 2023, 16:45
Поділіться публікацією:

Внаслідок нападу бойовиків ХАМАСу на Ізраїль загинули 23 українці. Такі дані подали в Міністерстві внутрішніх справ Ізраїлю. Офіційний Київ поки що утримується від підтвердження такої інформації, адже може підтвердити загибель лише 13 співвітчизників. Україна може підтвердити загибель 13 людей Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомив посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський у соцмережі Х (Twitter).

В Ізраїлі назвали кількість загиблих українців – у Києві вже відреагували

Напад ХАМАСу на Ізраїль. Фото: з відкритих джерел

"Згідно з оновленим звітом, внаслідок нападу ХАМАСу на Ізраїль загинули 23 громадян України. Це друга після США кількість загиблих іноземців під час нападу" — написав посол.

Водночас у МЗС України у коментарі журналістам "УП" уточнили, що посол оприлюднив дані МВС Ізраїлю. Наразі підтверджено загибель 13 українців, також 6 людей зникли безвісти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація на Близькому Сході, що розгорілася 7 жовтня, після атаки ХАМАС на Ізраїль, почала через півтора тижні трохи згладжуватися. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) після масованих ракетно-бомбових ударів по Сектору Газа не зважилася на наземну операцію. Це відкрило вікно можливостей для переговорного процесу, до якого активно підключилися США (для них Ізраїль – основний партнер поза НАТО). Президент Джо Байден навіть готувався 18 жовтня взяти участь у міжнародному саміті в Йорданії, куди збиралися також лідери Єгипту та Палестини. Проте скоєний увечері 17 жовтня ракетний удар по лікарні в Газі, де загинули сотні людей, схоже, перекреслив можливості зняття напруги. І хоч Ізраїль звинувачує у цьому теракті "Ісламський джихад", спроби врегулювання конфлікту зірвані. Експерти розповіли виданню "Коментарі", про що говорить те, що відбувається на Близькому Сході, де і чому ще може спалахнути, що важливо розуміти Україну? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

SS

18 жовтня 2023, 21:13

Как говорится: сдох Максим да и хрен с ним! Что эти любители жидовни там делали?! Почему не на Украине?! А может это хитрожопые жиды с двойным гражданством?! Там и заройте это дерьмо! Нечего сюда эту падаль везти!


Новини