Головна Новини Світ Близький Схід У Кабулі обстріляли італійський літак: чи є потерпілі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабулі обстріляли італійський літак: чи є потерпілі

Літак вивіз із Афганістану кілька десятків біженців та іноземців

26 серпня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

У Кабулі обстріляли італійський літак: чи є потерпілі

У Кабулі обстріляли італійський літак, фото з відкритих джерел

У аеропорту Кабула стріляли з великокаліберного кулемета по евакуаційному літаку, який вивіз із Афганістану кілька десятків біженців та іноземців. Італійський літак саме піднявся у повітря зі злітно-посадкової смуги аеропорту Хаміда Карзая, коли почався обстріл. Про це повідомляє видання AGI.

Відомо, що на борту літака С130J італійських військово-повітряних сил перебували італійські та афганські громадяни. Загальна кількість пасажирів — 98 осіб.

Ніяких наслідків для екіпажу та пасажирів літаку від обстрілу не було, йдеться у повідомленні. Пілот літака здійснив аварійний маневр ухилення, й літак C130J продовжив рух до авіабази  Аль-Салем, що розташована у Кувейті.

Попередньо, за траєкторією куль можна сказати, що кулемет був розташований неподалік злітної смуги або на сусідньому пагорбі. Наразі літак приземлився на авіабазу.

Відомо, що за всі дні евакуації авіалініями з Італії або інших країн з Афганістану це перший відомий епізод такого роду, як свідчення зростаючої напруженості в районі аеропорту. Раніше військові США повідомляли про можливі теракти в аеропорту та застерігали евакуаційні борти.

Як писав портал "Коментарі", в Афганістані скоро почнеться голод. Причини майбутньої продовольчої кризи у регіоні — пандемія, неврожай через посуху та захоплення влади в країні талібами. Такий прогноз зробили у Всесвітній продовольчій програмі, адже війна в Афганістані ще не завершилася, а бойовики "Талібану" поки що зайняті зовсім не питаннями гуманітарної допомоги та продовольчої кризи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Самвел

26 серпня 2021, 15:57

в названии - "есть пострадавшие" ?


Новини