Головна Новини Світ Близький Схід Вибух у Дамаску - 14 жертв
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибух у Дамаску - 14 жертв

Злочин відбувся посеред перехрестя у годину пік

20 жовтня 2021, 14:14
Поділіться публікацією:

Associated Press повідомляє про надзвичайну ситуацію у Сирії, де внаслідок вибухів на вулицях Дамаску постраждали військові та цивільні.

Вибух у Дамаску - 14 жертв

Автобус, підірваний у Дамаску - фото Associated Press

Вибух пролунав зранку, коли у Дамаску – година пік через велику кількість транспорту на вулицях. Два смертельних заряди були прикріплені до автобусу, у якому їхали сирійські військові. У той момент він під'їхав до жвавого перехрестя та зупинки, де зазвичай збирається велика кількість пасажирів, у тому числі – дітей. Сирійське телебачення показали кадри, на яких видно стовп диму над автобусом, який гасять військові в оточенні натовпу глядачів. 

Внаслідок підриву загинуло 14 осіб, що робить випадок одним з найсмертельніших за останні роки. Останній потужний вибух, який забрав життя 60 осіб, стався у Дамаску у 2017 році. Бойовик-смертник "Ісламської держави" підірвав судовий офіс та ресторан.

Повстанці поки що не взяли на себе відповідальність за інцидент. Підозрюють, що вибух могли організувати джихадиські угрупування, які прагнуть повалити Асада.

Конфлікт у Сирії триває вже 10 років. Повстанці і далі опираються офіційному уряду у деяких частинах країнах, зокрема – на північному-заході. Дамаск – півторамільйонне місто на півдні. У 2018 р. війська президента Башара Асада витіснили повстанців зі столиці та її передмість, і з тих пір вибухи були дуже рідкісними.

Війна на півночі триває. 10 людей, серед них – четверо дітей та одна жінка, — загинули під час нещодавнього обстрілу одного з анклавів, де отаборились повстанці. Марк Каттс, регіональний координатор ООН, шокований, що злочини чинились на ринках та поблизу шкіл, коли учні йшли на уроки. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини