Головна Новини Світ Решта світу "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за вибух мечеті на півдні Афганістану
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за вибух мечеті на півдні Афганістану

ІДІЛ заявила, що двоє членів групи застрелили охоронців, які обслуговували вхід до мечеті Фатімія у провінції Кандагар

16 жовтня 2021, 12:05
Поділіться публікацією:

Угруповування "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за вибух смертника у шиїтській мечеті на півдні Афганістану. Про це повідомляє Associated Press.

"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за вибух мечеті на півдні Афганістану

Теракт в Афганістані, фото "Associated Press"

ІДІЛ заявила, що двоє членів групи застрелили охоронців, які обслуговували вхід до мечеті Фатімія у провінції Кандагар. Один підірвав вибухівку біля входу в мечеть, а інший — всередині. Обидва члени ІДІЛ — громадяни Афганістану. Напад стався через тиждень після того, як у результаті бомбардування ІДІЛ загинуло 46 людей у шиїтській мечеті на півночі Афганістану. 

Цей напад став найсмертоноснішим в Афганістані після драматичного виходу США з країни, що дозволило талібам захопити контроль над столицею Афганістану. Це також був перший великий напад групи на півдні країни. ІДІЛ здійснює часті напади у своїй східній опорній точці, але нещодавно продемонструвала ознаки розширення, напади на півночі та в Кабулі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в   Афганістані стався теракт під час п'ятничного намазу. Понад 150 людей отримали поранення в результаті вибуху. Наразі відомо про 32 померлих та 53 поранених. Такі дані надали медики іноземним ЗМІ.

До цієї мечеті ходять молитися шиїти. Мечеть знаходиться в поліцейському окрузі. За словами очевидців теракту, у приміщенні відбулося три вибухи підряд. Раніше вибух стався в релігійній школі, в медресі Мазхар аль-Улюм, що в афганській провінції Хост. Тоді загинуло сім осіб. Під час вибуху в столиці на церемонії прощання з матір'ю Забіхула Муджахіда, представника руху "Талібан", загинуло двоє людей, кілька осіб отримали поранення. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини