Головна Новини Світ Близький Схід Вірменія може стати транспортним хабом Кавказу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вірменія може стати транспортним хабом Кавказу

Якщо Єреван дійсно налагодить залізничний зв'язок з Тегераном, то це дозволить Вірменії автоматично стати транзитною країною

9 лютого 2021, 05:14
Поділіться публікацією:

На думку аналітиків запуск залізниці "Тегеран- (Джульфа) — Ереван" кардинально змінить статус Вірменії в регіоні, перетворивши її в транспортну Мекку південного Кавказу, повідомляє fmgnews.info.

Вірменія може стати транспортним хабом Кавказу

Залізниця (фото з відкритих джерел)

Як заявив керівник Центру дослідження транспортного коридору Грузії Паата Цагарєїшвілі, якщо Єреван дійсно налагодить залізничний зв'язок з Тегераном, то це дозволить Вірменії автоматично стати транзитною країною.

"Товари з Ірану та Індії, а також Китаю в цьому випадку надійдуть у Вірменії не через Грузію, а за вказаною залізниці, прямо в Єреван. Таким чином, транспортний коридор Грузії втратить від 700 тисяч до 1 мільйона тонн товарів в рік ", — йдеться в повідомленні.

На думку експерта, Вірменія виграє, якщо будуть налагоджені відносини з Туреччиною, при цьому Грузія втратить більшу частину транспортного трафіку.

Нагадаємо, війна залишає шрами, і сьогодні Азербайджан розповів про втрати, які понесла його армія під час бойових дій в Нагірному Карабасі. Міністерство оборони Азербайджану повідомило про загибель 2783 військовослужбовців. Крім того, понад сто військових пропали безвісти. Також тисяча двісті сорок п'ять азербайджанських солдатів перебувають на лікуванні, повідомляє міністерство.

Протягом всієї війни азербайджанське військове відомство зберігало мовчання щодо кількості втрат. Генпрокуратура Азербайджану повідомляла про жертви серед цивільного населення. Експерти оцінювали втрати Азербайджану щонайменше в кілька тисяч осіб, а Вірменія пішла ще далі, заявивши про шість тисяч знищених азербайджанських військових. Своєю чергою, Вірменія спершу визнала загибель близько 2300 своїх військових.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.fmgnews.info/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини