Головна Новини Світ Близький Схід Війна з ХАМАС затягується: в Армії оборони Ізраїлю зробили тривожну заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна з ХАМАС затягується: в Армії оборони Ізраїлю зробили тривожну заяву

Бої йдуть у шести прикордонних містах Ізраїлю

9 жовтня 2023, 10:02 comments2487
Поділіться публікацією:

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) все ще протистоїть бойовикам ХАМАСу. На півдні Ізраїлю через 48 годин після раптової терористичної атаки тривають запеклі бої. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "CNN", з посиланням на представника ЦАХАЛ.

Війна з ХАМАС затягується: в Армії оборони Ізраїлю зробили тривожну заяву

Армія оборони Ізраїлю. Фото: з відкритих джерел

"Ми все ще боремося. Сім-вісім відкритих місць навколо Гази, де наші воїни все ще борються із терористами", — розповів підполковник Річард Хехт. — "Це забирає у нас більше часу, ніж ми очікували... Ми думали, що сьогодні вранці будемо в кращому місці".

За інформацією Times of Israel, бої тривають у шести ізраїльських містах на кордоні з сектором Газа.

Ізраїльські військові вважають, що на території Ізраїлю досі багато бойовиків, які захопили території Ізраїлю ще в суботу, коли і стався прорив лінії розмежування. Також цілком можливо, припускають в Армії оборони Ізраїлю, що бійці ХАМАС все ще перетинають територію Ізраїлю з Гази, адже є ділянки, де це все ще можливо. У той же час, ізраїльська армія не припиняє прицільно бити по місцях масового скупчення терористів, перед тим, як вирушити до Ізраїлю.

При цьому в Ізраїлі знову акцентували увагу на тому, що йде справжнісінька війна, а не просто спецоперація. Тому ізраїльська армія завдає масованих ударів, не попереджаючи перед цим громадянське населення.

"Коли вони (бойовики – ред.) увійшли та закидали гранатами наші машини швидкої допомоги, вони не стукали по даху. Це війна. Масштаби інші", — заявив Гехт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з дикунами більше ніхто не розмовлятиме: в Ізраїлі озвучили головну мету у війні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – триває третя доба після атаки ХАМАС на Ізраїль. Ескалація продовжується. Ліванська "Хезболла", яку підтримує Іран, почала атакувати південь Ізраїлю. І ізраїльський військово-політичний кабінет запровадив у дійстві пункт "40 алеф", що фактично означає визнання стану війни. Які основні висновки можна зробити зараз? Як ситуація може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини