Головна Новини Світ Близький Схід Війська НАТО почали залишати територію Афганістану: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Війська НАТО почали залишати територію Афганістану: подробиці

Байден хоче, щоб усі військові повернулися додому вже до вересня цього року — до 20-х роковин трагедії з вежами-близнюками у Нью-Йорку

29 квітня 2021, 20:19
Поділіться публікацією:

Військові дії на території Афганістану за участю американських військових та армії Північноатлантичного Альянсу незабаром припиняться. Як повідомляє іноземне новинне агентство AFP, армія НАТО почала поступовий відхід зі своїх позицій і прагне покинути цю територію.

Війська НАТО почали залишати територію Афганістану: подробиці

НАТО відводить війська з Афганістану. Фото: Master Sgt. Alejandro Licea

Країни-партнери Штатів, слідом за розпорядженням американського президента Джозефа Байдена, оголосили про виведення і своїх військовослужбовців із Афганістану. Представники Альянсу підкреслюють, що весь процес ретельно продуманий і впорядкований.

Також варто зазначити, що в НАТО передбачають варіант, у разі якого бойовики "Талібану" можуть влаштовувати провокації й обстрілювати позиції таких військових. Тому було озвучено попередження, що армія Альянсу отримала дозвіл на вогонь у відповідь.

При цьому повідомляється, що усі можливі сили будуть спрямовані на збереження життя військовослужбовців, які брали участь у конфлікті на території Афганістану.

Нині в пустелях мусульманської країни знаходяться представники понад 36 держав, які є учасниками або партнерами Альянсу. Приблизна кількість лише американських військовослужбовців досягає 2,5 тисяч осіб.

Армія США планує покинути Афганістан до початку осені. Принаймні Джозеф Байден висловив надію, що вже до 11 вересня останній солдат, який має громадянство Сполучених Штатів, повернеться додому.

Нагадаємо, що військова операція США в Афганістані почалася після нью-йоркського теракту з вежами-близнюками, який стався у 2001 році. Миротворці вистежували представників терористичної організації "Аль-Каїда", які організовували вибухи в багатьох країнах світу.

За словами Джозефа Байдена, нині настав час покласти край найдовшому військовому конфлікту в сучасній історії Америки.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як експерти оцінюють рішення американського уряду відмовитися від військової присутності на території Афганістану.

Також на порталі ви можете дізнатися, чому в Афганістані заборонені номерні автомобільні знаки, в яких присутня цифра 39. Більше деталей — у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини