Головна Новини Світ Близький Схід Як Ізраїль збирається допомогти палестинцям із вакцинацією
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Ізраїль збирається допомогти палестинцям із вакцинацією

Наразі в секторі Газа вакциновано близько 400 тисяч осіб

18 червня 2021, 15:00
Поділіться публікацією:

Ізраїльська влада планує передати палестинцям 1,2 млн доз вакцини проти коронавірусу компанії Pfizer. Про це повідомляє The Jerusalem Post.

Як Ізраїль збирається допомогти палестинцям із вакцинацією

Конфлікт у Палестині - фото: Reuters

Керівництво країни вважає, що наразі в Ізраїлі є досить вакцин, щоб передання партії Палестині не завадило вакцинації ізраїльських громадян.

Журналісти повідомляють, що ізраїльтяни нададуть вакцини з власного запасу і розраховують компенсувати їх дозами, які палестинці мають отримати у 2022 році. Невдовзі прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет має оголосити про це рішення офіційно.

Як зазначають журналісти, станом на сьогодні на території Палестини вакцинували 436 тисяч осіб, щонайменше однією дозою, 261 тисяча осіб отримали дві дози вакцини. Під час процесу масової вакцинації проти коронавірусу використовують російську вакцину "Супутник V", партії якої були в різний час доставлені з Росії та ОАЕ.

Нагадаємо, що армія оборони Ізраїлю розгорнула систему протиракетної оборони "Залізний купол" по всій країні. Підвищені заходи безпеки викликані можливою ескалацією на тлі запланованого маршу євреїв-ультранаціоналістів через Старе місто в Єрусалимі.

Додамо, що 21 травня після 11 днів запеклих бойових дій Ізраїль та радикальне палестинське угруповання ХАМАС домовилися про перемир'я. Усі деталі знайдете в нашому матеріалі.

Також в армії Ізраїлю повідомили, що знищили понад 100 км підземних оборонних споруд ХАМАС і ліквідували 200 бойовиків угруповання. Крім того, система протиповітряної оборони Ізраїлю "Залізний купол" перехопила 90% ракет, випущених угрупованням ХАМАС. Подібну систему ППО планує придбати й Україна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини