Головна Новини Світ Близький Схід Як працює система «Залізний купол» в Ізраїлі
commentss НОВИНИ Всі новини

Як працює система «Залізний купол» в Ізраїлі

Ефективність ізраїльської протиракетної системи "Залізний купол" складає до 90%

18 травня 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

Мобільна всепогодна система "Залізний купол" — одна з найцікавіших розробок протиповітряної оборони. Протиракетна система розроблена ізраїльським підприємством Rafael Advanced Defense Systems.

Як працює система «Залізний купол» в Ізраїлі

Залізний купол в Ізраїлі: принцип дії та ефективність. Фото: focus.ua

Німецькі видання називають "Залізний купол" "ізраїльською чудо-зброєю". Французькі газети описують зброю, як "одну з основ сьогоднішньої ізраїльської системи оборони", і додають, що ""Залізний купол" перетворює небо над Тель-Авівом в страшний феєрверк".

Проте як працює сама система? В чому її ефективність?

Вперше систему "Залізний купол" використали 27 березня 2011 року поблизу міста Беер-Шева. Тоді вона успішно знищила ракету Град, випущену з сектору Газа. Вже в листопаді 2012 року система перехопила та знищила понад 400 ракет. Експерти зазначають, що ефективність установки складає до 90%.

Зазначається, що система здатна перехоплювати та знищувати тактичні некеровані ракети та артилерійські снаряди, випущені з відстані від 4 до 70 км. Також "Купол" може вражати літаки на висоті до 10 км.

Основне призначення установки — захист цивільного населення півдня та півночі Ізраїлю.

Залізний Купол має три основних компоненти:

1) Радар виявлення та відстеження.

2) Командний центр батареї (обчислює очікувану точку удару за отриманими даними, і використовує цю інформацію для визначення того, чи загрожує виявлена ракета певній території).

3) Пускова установка (запускає ракети-перехоплювачі Tamir, оснащені електрооптичними давачами і декількома крилами кермового управління для високої маневреності).

Водночас лондонське видання Financial Times підкреслює, що "Залізний купол" здатен запобігти великим втратам серед цивільного населення.

"Коли Ізраїль бомбить Газу, палестинцям майже нікуди сховатися. Але коли палестинці стріляють ракетами по єврейській державі, його громадяни можуть покластися на одну з найдосвідченіших систем протиракетної оборони", — повідомляється на сторінках видання.

Також сайт "Коментарі" рекомендує прочитати, як палестино-ізраїльський конфлікт може вплинути на Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини