Головна Новини Світ Близький Схід Як проходить евакуація українців з Кабулу
commentss НОВИНИ Всі новини

Як проходить евакуація українців з Кабулу

Наразі вирішують як доставити українців до аеропорту через блокпости

19 серпня 2021, 20:05
Поділіться публікацією:

З України до Кабулу вилетіло два літаки, щоб забрати українців з Афганістану. 18 серпня до Кабулу прибув літак Міністерства оборони України. Втім, процес евакуації ускладненний через хаос в країні. Про це повідомляє РБК-Україна.

Як проходить евакуація українців з Кабулу

Посли домовляються про евакуацію українців, фото CNN

У Міністерстві закордонних справ України (МЗС) говорять, що спочатку треба доправити застряглих українців на територію військового сектора аеропорту, який ще контролюється США. Адже усі комерційні рейси з Кабулу скасовано. До аеропорту прибувають лише військові повітряні судна.

Посли проводять переговори, щоб привезти українців до аеропорту. Адже аеропорт частково закритий, частково контролюється іноземними військовими.

У аеропорту Кабула є літак й наразі посольству слід забезпечити потрапляння на нього громадян, технічну підготовку до польоту та безпечний зліт літака з Кабулу й безпечний політ над територією Афганістану.

Однак ситуація складна через те, що потрібно домовитися, аби представники "Талібану" дозволили створити коридор безпеки та пропустити через блокпости на під'їздах до аеропорту в Кабулі українців, що евакуюються, а це 150 наших громадян. Ситуація в країні досі неконтрольована, говорять в  МЗС.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба роз'яснив ситуацію з колишніми військовими з України, які залишилися на військовій базі в Кабулі. За його словами, з ними підтримує зв'язок посольство в Таджикистані.

Також він додав, що там чекають евакуації сотні громадян різних держав. Для евакуації потрібно, аби місцеві бойовики утворили коридор безпеки й дозволили вийти людям, не стріляючи по них. Кулеба додав, що питання на особливому контролі. Поки що ведуться переговори.
Як писав портал "Коментарі", військових Збройних Сил України (ЗСУ) в Афганістані немає.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини