Головна Новини Світ Близький Схід З Афганістану евакуювали британця і 200 тварин, без яких він відмовлявся летіти
commentss НОВИНИ Всі новини

З Афганістану евакуювали британця і 200 тварин, без яких він відмовлявся летіти

28 серпня Фартінг покинув Афганістан зі своїми тваринами, але без персоналу благодійної організації

31 серпня 2021, 05:04
Поділіться публікацією:

Колишнього британського морського піхотинця Пола Фартінга евакуювали з Афганістану разом з його 200 тваринами, без яких він відмовлявся залишати країну. Про це повідомляє BBC. Фартинг відмовлявся залишати Афганістан без чотириногих улюбленців, за якими доглядав у своїй благодійній організації. Чоловік вів переговори з владою Великобританії, збирав кошти в соцмережах і все ж зумів домовитися про евакуацію тварин.

З Афганістану евакуювали британця і 200 тварин, без яких він відмовлявся летіти

Пол Фартінг - фото з відкритих джерел

28 серпня Фартінг покинув Афганістан зі своїми тваринами, але без персоналу благодійної організації. Ветеринар Іен МакГілл знаходився на борту літака разом з Фартінгом і тваринами. Чоловік розповів, що засновник притулку "дуже хвилюється за своїх співробітників і всіх інших людей, які страждають в Афганістані". Тварин після приземлення в аеропорту Хітроу відправили в карантин притулку.

"Тварини, попри те, що вони пережили, в цілому в дуже хорошому стані", — заявив доктор МакГілл.

Фартинг також прокоментував евакуації. У своєму Twitter чоловік розповів, що зараз відчуває "змішані емоції".

"Все було дуже вражаюче. Я став свідком того, як (аеропорт — ред.) Хітроу проявляє співчуття до афганських біженців", — написав він.

Пол Фартінг заснував притулок для тварин Nowzad в Кабулі ще в 2007 році. Перед цим він на фронті врятував собаку. Понад 14 років організація займалася місцевими бездомними тваринами. На момент захоплення Кабула талібами в притулку було 60 котів і 140 собак. Ними займалося 68 співробітників.

Нагадаємо, як стало відомо, літак з афганськими перекладачами, які працювали з міжнародними ЗМІ та канадським військовим, а також їх сім'ями, прибув до Києва. Для їх евакуації українські військові дислокуються в аеропорту Кабула провели сміливу операцію. Повідомляється, що евакуація перекладачів була здійснена п'ятничним вранці в Кабулі, на наступний день після того, як останній канадський евакуаційний літак покинув Афганістан, і через кілька годин після атаки терориста-смертника в одного з воріт аеропорту. Українські військові пішки покинули територію аеропорту і увійшли в місто для того, щоб супроводжувати декілька автомобілів. з перекладачами, які прямували в Канаду і їх сім'ї (19 осіб).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини