Головна Новини Світ Близький Схід З'явилася перша реакція Пентагону на атаку Ізраїлю на Іран
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилася перша реакція Пентагону на атаку Ізраїлю на Іран

У США заявили. що не допустять ескалації у регіоні

сьогодні, 11:12
Поділіться публікацією:

Офіційний Вашингтон підтримує право Ізраїлю на самооборону. При цьому США рішуче налаштовані не дати використати напруженість чи розширити конфлікт у регіоні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні прес-служби Пентагону.

З'явилася перша реакція Пентагону на атаку Ізраїлю на Іран

Удар по Ірану. Фото: із відкритих джерел

Спікер Пентагону Пет Райдер зазначив, що міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову з головою Міноборони Ізраїлю Йоавом Галантом, щоб отримати нову інформацію про удари армії оборони Ізраїлю з військових цілей в Ірані.

"Остін підтвердив тверду відданість Сполучених Штатів безпеки та праву Ізраїлю на самооборону", — йдеться у повідомленні.

Ллойд Остін також заявив про посилення позиції збройних сил США для захисту американського персоналу, Ізраїлю та партнерів у регіоні перед погрозами з боку Ірану та терористичних організацій, які підтримує Іран.

Крім того, у Пентагоні заявили, що США рішуче налаштовані не дати нікому використати напруженість чи розширити конфлікт у регіоні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — армія оборони Ізраїлю заявила, що завершила нічні авіаудари по іранських військових об'єктах. В ударах на відстані близько 1600 кілометрів від Ізраїлю брали участь десятки літаків, включаючи винищувачі, заправники та розвідники.

Повідомляється, що всі літаки успішно виконавши поставлені завдання, благополучно повернулися до Ізраїлю. Удари завдавали кілька хвиль протягом кількох годин у різних районах Ірану.

"Удару у відповідь було завдано, і місія була виконана. Наші літаки благополучно повернулися додому", — йдеться в заяві Армії оборони Ізраїлю.

Армія оборони Ізраїлю стверджує, що ударів було завдано по іранських військових об'єктах, включаючи батареї ППО та об'єкти з виробництва балістичних ракет, які використовувалися при іранських атаках на Ізраїль 1 жовтня та 14 квітня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини