Головна Новини Світ Близький Схід З'явилася реакція Ірану на звинувачення у плануванні нападу на Ізраїль
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилася реакція Ірану на звинувачення у плануванні нападу на Ізраїль

Іран запевняє, що не причетний до планування нападу на Ізраїль

9 жовтня 2023, 09:15 comments4508
Поділіться публікацією:

Місія Ірану в ООН заявила, що Тегеран не має жодного відношення до одного з найкривавіших в історії нападів на Ізраїль, коли ісламістське угруповання ХАМАС вбило 700 ізраїльтян і викрало ще десятки. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Reuters, з посиланням на заяву місії Ірану в ООН

З'явилася реакція Ірану на звинувачення у плануванні нападу на Ізраїль

Іран. Фото: з відкритих джерел

"Рішучі заходи, вжиті Палестиною, є цілком законним захистом проти семи десятиліть гнітючої окупації і жахливих злочинів, скоєних нелегітимним сіоністським режимом. Ми рішуче виступаємо на підтримку Палестини, однак ми не беремо участі в прийнятті Палестиною заходів у відповідь, оскільки вони вживаються виключно самій". – йдеться у повідомленні.

Іран відверто визнає, що підтримує дії ХАМАС. Більше того, саме Тегеран виділяє величезні кошти, щоб це угрупування могло існувати, надає бойовикам все необхідне озброєння. Також великі гроші Іран виділяє на підтримку іншої палестинської бойової організації "Ісламський джихад".

Місія Ірану в ООН заявила, що "успіх" нападу ХАМАСу пояснюється фактором спонтанності та несподіванки – мовляв, саме це призвело до "найбільшого провалу" ізраїльської армії.

Зазначимо, газета "The Wall Street Journal" із посиланням на високопоставлених членів ХАМАСу та Хезболли повідомила, що атаки бойовиків ХАМАСу на Ізраїль, що почалися в суботу вранці, були сплановані за кілька тижнів до цього за сприяння іранських спецслужб.

Читайте також на порталі "Коментарі" — триває третя доба після атаки ХАМАС на Ізраїль. Ескалація продовжується. Ліванська "Хезболла", яку підтримує Іран, почала атакувати південь Ізраїлю. І ізраїльський військово-політичний кабінет запровадив у дійстві пункт "40 алеф", що фактично означає визнання стану війни. Які основні висновки можна зробити зараз? Як ситуація може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини