Головна Новини Світ Близький Схід Заборонені ісламом ідоли: "Талібан" наказав відрубати манекенам голови
commentss НОВИНИ Всі новини

Заборонені ісламом ідоли: "Талібан" наказав відрубати манекенам голови

Таліби посилаються на Коран, який вважає ідолопоклонство непрощенним гріхом

3 січня 2022, 15:00
Поділіться публікацією:

Таліби наказали відрубати голови манекенів, описуючи їх як "ідолів", які заборонені ісламом. Про це повідомляє Insider.

Заборонені ісламом ідоли: "Талібан" наказав відрубати манекенам голови

Безголові манекени у вітрині магазину в Кабулі - Insider

Власникам магазинів у західній афганській провінції Герат цього тижня Міністерство пропаганди чесноти та запобігання пороку наказало видалити голови жіночих манекенів, повідомляє The Times.

Тим, хто проігнорує наказ, загрожує суворе покарання, попередили у місцевому управлінні міністерства, повідомляє ЗМІ.

Міністри вважали, що люди поклоняються манекенам як ідолам, повідомляє MailOnline, а Коран вважає ідолопоклонство непрощенним гріхом.

Як повідомляє афганська ЗМІ Raha Press, директор місцевого міністерства заявив, що навіть дивитися на обличчя жіночого манекена суперечить законам шаріату.

Початковий наказ передбачав повне видалення манекенів, але було досягнуто компромісу щодо простого видалення голів, повідомляє MailOnline.

Raha Press повідомляє, що власники магазинів у Гераті стривожені наказом про обезголовлення, посилаючись на те, наскільки дорогі манекени. Один продавець сказав, що манекени коштують до 200 доларів кожен за новинним виходом, і додав, що відрубати їм голови — це "велика втрата" для нього.

Міністерство з пропаганди доброчесності та запобігання пороку в Афганістані було відновлено у вересні після падіння Кабула. Міністерство, яке повністю складалося з чоловіків, замінило колишнє міністерство у справах жінок, викликаючи побоювання, що моральна поліція "Талібану" знищить права жінок у країні.

Як повідомляли раніше "Коментарі", в Афганістані "Талібан" продовжує обмежувати права жінок. Так, Міністерство з пропаганди чеснот і запобігання гріхів Афганістану видало нову постанову, яка забороняє власникам транспортних засобів підвозити жінок, що подорожують без супроводу на відстань у понад 72 кілометри.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини