Головна Новини Світ Близький Схід Зеленський розповів, скільки українців заблоковано у Секторі Газа
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, скільки українців заблоковано у Секторі Газа

Українці та інші іноземці поки що не можуть евакуюватися

16 жовтня 2023, 08:50
Поділіться публікацією:

Кількість українців, які потребують евакуації із Сектору Газа, зросла майже до 260. Як передає портал "Коментарі", про це у своєму традиційному зверненні до українців повідомив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський розповів, скільки українців заблоковано у Секторі Газа

Напад ХАМАСу на Ізраїль. Фото: з відкритих джерел

"Зараз виїзд звідти заблокований для громадян усіх країн, але ми працюємо з партнерами, щоби евакуювати наших громадян", — заявив глава держави.

Президент підкреслив, що українські дипломати роблять все можливе, щоб допомогти кожному нашому співвітчизнику, який цього потребує. Отже, Зеленський закликав українців та українок, які перебувають за кордоном та потребують допомоги, у будь-який час звертатися до українських дипломатичних представництв за кордоном.

Читайте також на порталі "Коментарі" — йде другий тиждень із нападу ХАМАС на Ізраїль. Хамасівці раптом визнали "помилкою" масові вбивства цивільних ізраїльтян, а також заявили, що мешканці Сектору Газа не покинуть його, хоч армія Ізраїлю (ЦАХАЛ) давала їм на цей час. Анонсована наземна операція після низки бомбардувань та ракетних ударів поки не розпочалася. При цьому Іран дав зрозуміти, що у війну вступить підконтрольна йому ліванська "Хезболла", якщо масовані удари по Газі не припиняться. Ну а Саудівська Аравія, переговори про яку щодо нормалізації відносин з Іраном під модерацією США виходили вже на завершальну стадію, передбачувано їх призупинила. Що можна сказати про ситуацію на Близькому Сході зараз? Який сценарій подальшого розвитку подій видається найбільш реалістичним? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини