Головна Новини Світ Близький Схід ЗМІ дізналися, чому Іран святкує перемогу: своєю атакою він досяг, чого хотів
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, чому Іран святкує перемогу: своєю атакою він досяг, чого хотів

Тегеран доніс ракетною та дроновою атакою, що хотів

15 квітня 2024, 15:35 comments3079
Поділіться публікацією:

У ніч проти 14 квітня Ізраїлю вдалося відбити масовану атаку дронів і ракет, якими атакував Іран. Проте Тегеран вважає цю атаку своєю перемогою. Адже найголовніше сталося не під час самої атаки, а після неї. Адже стало зрозуміло, чого насправді варті сьогодні США, як найближчий союзник Ірану. Стали зрозумілі межі готовності США бути втягнутими у ширший конфлікт. Це може стримати наступний крок Ізраїлю у боротьбі за Близький Схід. Як передає портал "Коментарі", таку думку в колонці The Guardian висловив засновник та головний виконавчий директор аналітичного центру Bourse & Bazaar Foundation Есфандьяр Батмангхелідж.

ЗМІ дізналися, чому Іран святкує перемогу: своєю атакою він досяг, чого хотів

Іран. Фото: з відкритих джерел

Експерт вважає, що США натякнули Ізраїлю, що він може залишитися з Іраном "віч-на-віч". Про це свідчить заява американського президента Джо Байдена, який хоч і пообіцяв допомогу, але дав зрозуміти, що ізраїльтянам точно не варто відповідати ударом по Ірану.

Швидше за все, Іран розкусив Байдена в тому, що він глибоко не бажає втягувати США у нову війну, де б вона не була.

"Про що нещодавно свідчить його реакція на загибель трьох американських солдатів під час нападу на військову базу Аль-Танк у Сирії у січні", — наголошує аналітик.

На його думку, цим можна пояснити, чому Іран обрав прямий, хоч і вивірений, напад на Ізраїль.

Читайте також на порталі "Коментарі" — іранська масована ракетно-дронова атака на Ізраїль у ніч на 14 квітня була виконана абсолютно в тому ж стилі, в якому Росія атакує Україну. Ось тільки захист в Ізраїлю, в тому числі завдяки допомозі союзницької авіації, був значно потужнішим. При цьому РФ відверто радіє загостренню Близького Сходу, вважаючи, що воно відверне увагу від війни в Україні. Але в США, схоже, навпаки, зрушиться нарешті з мертвої точки питання виділення зовнішньої допомоги (як Ізраїлю, так і Україні). Які основні висновки з близькосхідної ескалації можна зробити зараз? Які є варіанти розвитку подій у дедалі явнішому багаторівневому протистоянні демократичних та авторитарних світів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

15 квітня 2024, 14:52

Ізраїль створив навколо себе міф. Сила цього нахабного агресивного забіяки тільки завдяки сильному тилу який забезпечували США. Сам по собі цей народ нічого не вартий достатньо подивитись пихаті відосики нашого Фюрера. Гучні заяви з кордонами 1991 кавою у Криму контрбліцкригом, а результат не який. Тільки брехня і розкрадання. Мильна бульбашка створена могутніми юдейцями луснула по всьому світу.


Новини