Головна Новини Світ Північна Америка Біля берегів Канади затонуло судно: є загиблі
commentss НОВИНИ Всі новини

Біля берегів Канади затонуло судно: є загиблі

Корабельна аварія біля берегів Канади сталася під час шторму

16 лютого 2022, 08:36
Поділіться публікацією:

Рибальське судно завдовжки 50 метрів, під назвою Villa de Pitanxo, курсувало з північно-західної провінції Галісія в Іспанії. Судно затонуло вночі за східним часом у бурхливому морі поблизу Канади. Про це повідомляє СВС.

Біля берегів Канади затонуло судно: є загиблі

Фото ілюстративне / Pixabay

За інформацією іспанської влади, інцидент трапився біля узбережжя Ньюфаундленду. Вціліли лише троє моряків з 24, загинуло щонайменше 10 людей. На борту перебувало 16 іспанців, 5 громадян Перу та троє мешканців Гани. Пошуки зниклих безвісти людей тривають.

На морі був шторм, коли затонуло судно. Сильний вітер здіймав п'ятиметрові хвилі, також була погана видимість, а це перешкоджало пошукам у вівторок, 15 лютого. Увечері, коли погода змінилася, вдалося знайти ще три тіла загиблих. Пошукова операція продовжилася вночі, однак рятувальники кажуть, що в холодній воді люди не зможуть довго протриматися.

Стівен Уоллер, виконувач обов'язків регіонального керівника морського пошуку та рятування центру JRCC Halifax, пояснив, що пошуки в середу можуть припинити, оскільки мало шансів, що хтось ще вижив. До операції залучені гелікоптери, три літаки Hercules і PAL, судно берегової охорони, три рибальські судна, а також канадський корабель і фрегат, що базується в Галіфаксі.

Наразі причини корабельної аварії невідомі. Сигнали про аварію від рибальського судна почали надходити після опівночі 15 лютого. За попередніми даними, воно знаходилося за 250 морських миль або 460 кілометрів на схід від Сент-Джонса. Тоді на допомогу було відправлено вертоліт CH149 Cormorant, літак Hercules і корабель берегової охорони Канади Cygnus. Вцілілих моряків знайшли на рятувальному плоту.

Як повідомляв портал "Коментарі", береги Фінляндії та Естонії в Балтійському морі патрулюють два мінні тральщики НАТО, вони розміщені біля півострова Порккала, за 30 км від Гельсінки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини