Головна Новини Світ Північна Америка Над Канадою збили невідомий літальний об’єкт
commentss НОВИНИ Всі новини

Над Канадою збили невідомий літальний об’єкт

Невідомий літальний об’єкт з'явився над територією Канади і був збитий за наказом Джастіна Трюдо. Раніше подібні об'єкти фіксували над територією США і виявилось, що це китайський зонд, ймовірно для шпигунства.

12 лютого 2023, 08:21
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Над північчю Канади з'явився невідомий літальний об'єкт. Прем'єр-міністр Канади вирішив збити його. Об'єкт мав циліндричну форму, пошуки його останків ведуться спільно з військовими і федеральною поліцією, повідомила міністр оборони Канади Аніта Ананд під час пресконференція в суботу ввечері. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на BBC.

Над Канадою збили невідомий літальний об’єкт

Винищувачі збили НЛО над Канадою. Фото з відкритих джерел

Ананд розповіла, що невідомий літальний об'єкт незаконно порушив повітряний простір Канади та становив потенційну загрозу для цивільної авіації. Об’єкт був збитий на висоті близько 40 тис. метрів над рівнем моря поблизу території Юкон о 15:41 (23:41 за київським часом). Міністр оборони Канади не надала жодних подробиць, окрім того, що це циліндричний об’єкт, схожий на той, який збили над Північною Кароліною, але менший. Вона підкреслила, що не хоче спекулювати про походження збитого об'єкта, але запевнила, що буде проведено ретельний аналіз цієї події.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо наказав збити невідомий літальний об'єкт. Про це канадський політик повідомив у Twitter опівночі за київським часом.

"Я наказав збити невпізнаний об'єкт, який порушив повітряний простір Канади. Командування NORAD збило об'єкт над Юконом. Канадські та американські винищувачі були підняті, американський F-22 успішно збив об'єкт", — написав Трюдо в Twitter.

Невідомий об’єкт у повітряному просторі Північної Америки був помічений над Аляскою близько 21:00 у п’ятницю ввечері, 0 7:00 він увійшов у повітряний простір Канади. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, чому військові використовують повітряні кулі як шпигунські об'єкти та чому вони кращі ніж дрони або супутники.

Також "Коментарі" писав про різку реакцію Китаю на збитий шпигунський зонд над США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини