Головна Новини Світ США Чому військові використовують повітряні кулі для шпигунства
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому військові використовують повітряні кулі для шпигунства

Чому військові досі використовують шпигунські повітряні кулі. Експерти кажуть, що вони дешеві, можуть нести багато вантажу та висіти протягом тривалого часу у повітрі

5 лютого 2023, 08:50 comments1003
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Пентагоні повідомили, що над територією США на високій висоті зависла китайська повітряна куля, яка порушила простір Сполучених Штатів. Через кілька днів Джо Байден прийняв рішення збити китайський засіб для шпигунства. Але чому сучасні військові по всьому світу використовують шпигунські повітряні кулі, які існують ще з кінця 18 століття. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Чому військові використовують повітряні кулі для шпигунства

Шпигунська повітряна куля Китаю в небі США. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Politico є кілька переваг, які мають повітряні кулі перед сучасною військовою технікою, зокрема дронами чи супутниками.

"Ці висотні надувні кулі можуть виконувати місії спостереження за нижчою ціною, ніж супутники, і можуть нести більше корисного вантажу, ніж дрон", — пише ЛІ Хадсон.

Якщо порівнювати з супутниками, які постійно обертаються на навколоземній орбіті, то шпигунські кулі можуть зависати набагато довше над якоюсь певною точкою для спостережень.

Ще однією перевагою такого шпигунського засобу є їх можливість для подорожей. Повітряні кулі можуть долати великі відстані за допомогою потоків повітря і тому не потребують дозаправлення чи заряджання пристрою.

Повітряні кулі підіймаються високо в атмосферу Землі, чим не перешкоджають літати комерційним рейсам. Також надувні кулі можна видавати за цивільні наукові пристрої, чим і скористався Китай, який повідомив США, що це не шпигунський об’єкт. Проте Пентагон звинуватив та збив надувний об’єкт, адже він на довгий час завис над базою ВПС США Мальстром, де розміщені міжконтинентальні балістичні ракети.

"Очевидно, що вони намагаються пролетіти на цій повітряній кулі над секретними місцями", – сказав чиновник.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Німеччині виявили футбольного тренера, який був подвійним агентом російських спецслужб.

Також "Коментарі" писали про Лукашенка, який боїться власних спецслужб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини