Головна Новини Світ Північна Америка Президент Сальвадору заарештував 2% громадян країни. Яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Сальвадору заарештував 2% громадян країни. Яка причина

Президент Сальвадору вирішив радикальним чином боротись з криміналітетом в країні та заарештував понад 100 тис. мешканців країни. Таким чином він створив умови для розвитку банд проти яких бореться.

15 грудня 2022, 18:11
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Сальвадору Наїб Букеле оголосив вісім місяців тому війну з бандами. Таким чином за цей період було арештовано близько 2% дорослого населення країни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на CNN.

Президент Сальвадору заарештував 2% громадян країни. Яка причина

Президент Сальвадору Наїб Букеле. Фото з відкритих джерел

В березні в Сальвадорі відбулись криваві вбивства, через діяльність злочинних угрупувань, повідомляють про десятки загиблих. Тоді президент Сальвадору Наїб Букеле ввів надзвичайний стан в країні, який призвів до послаблення конституційних прав.

За словами одногоз експертів Центральної Америки Тіціано Бреда така політика "залізного кулака" працює, адже рівень вбивств в країні зменшується. А сам Букеле отримав шалену популярність. В опитуванні 12 країн Латинської Америки діяльність президента Сальвадору схвалює 86% людей.

Попри це, доцент Університету Нью-Джерсі Джонатан Д. Розен зазначає, що такі дії можуть обернутись на гірше. За звітом HRW зазначається, що режим Букеле має багато порушень прав людини, адже повідомляється про катування та жорстоке поводження з ув’язненими, також поліція та армія зосереджена на бідних районах країни де проводить довільні арешти.

"Багато арештів минулого року, здається, ґрунтуються на сумнівних доказах, таких як зовнішній вигляд людини, її минуле або анонімні повідомлення в соціальних мережах", — зазначають в HRW.

Старший дослідник Human Rights Watch Хуан Папп’єр вважає, що зараз ідеальний час, для розвитку банд проти яких бореться уряд.

"Людей, які не мають відношення до бандитських угруповань, заарештовують, сидять у в’язницях і повністю позбавляють засобів до існування – це ідеальна людина для вербування", — говорить дослідник.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що американський офіцер заявив, що саме буде смертельним для росіян під час війни з Україною взимку.

Також "Коментарі" писали про нову американську зброю, яку презентували на початку грудня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

444414

15 грудня 2022, 18:49

Зачeм плaтить за ceкc или дарить подарки и ходить на свидания если можно просто найти девку для сeкca Здесь ------ https://e.vg/pisy


Новини