Головна Новини Світ Північна Америка У Мексиці сталася масштабна аварія: загинуло кілька десятків людей
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мексиці сталася масштабна аварія: загинуло кілька десятків людей

В аварії в штаті Чіапас загинуло 53 мігранти з Гватемали та Гондурасу

10 грудня 2021, 08:36
Поділіться публікацією:

У мексиканському штаті розбилася вантажівка, в якій їхали понад 200 нелегальних мігрантів з Гватемали та Гондурасу, серед них до 10 дітей. В результаті аварії загинуло 53 особи. Про це повідомляє АР.

У Мексиці сталася масштабна аварія: загинуло кілька десятків людей

Вантажівка перекинулася на бік внаслідок аварії, фото CNN

Відомо, що інцидент стався в мексиканському штаті Чіапас 9 грудня. Вантажівка з людьми перекинулася на небезпечному повороті й та врізалася в опору сталевого пішохідного мосту. Попередньо водій перевищив швидкість й не впорався з керуванням. Серед загиблих – чоловіки, жінки та діти.

На місце прибули рятувальники. У купу змішалися живі й мертві. Рятувальники-добровольці витягували тіла з купи людей. Деякі нелегальні мігранти кульгаючи втікали з місця, щоб їх не затримала поліція. Близько 58 людей отримали поранення і були доставлені до місцевих лікарень.

Офіс федерального генерального прокурора заявив, що троє отримали тяжкі поранення в результаті аварії на шосе.

Співчуття з приводу загиблі громадян висловив президент Гватемали Алехандро Джамматтеї. Політик написав у Twitter, що глибоко шкодує про трагедію в штаті Чьяпас та висловлює солідарність сім’ям загиблих. Потерпілим та родичам загиблих буде надано консульську допомогу та репатріацію.

Втім, такі випадки не поодинокі. Люди збираються групами й довіряють своє життя контрабандистам, щоб дістатися до кордону Сполучених штатів. Мігранти втікають від бідності в своїх рідних країнах.

Уцілілі мігранти розповіли, що вони сідали у вантажівку в Мексиці, поблизу кордону з Гватемалою. Ціна перевезення коштувала їм від 2500 до 3500 доларів. Водій мав їх доставити до центрального мексиканського штату Пуебла, де, ймовірно, їх мав перевезти до США інший контрабандист.

Уряд Мексики готовий надати допомогу в ідентифікуванні загиблих та їх похованні.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Мексиці на марші феміністок убили трьох людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини