Головна Новини Світ Північна Америка Уряд Канади буде виплачувати компенсації за побічні дії вакцин
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд Канади буде виплачувати компенсації за побічні дії вакцин

Державну компенсацію виплачуватимуть всім постраждалим від вакцинації

13 грудня 2020, 08:25
Поділіться публікацією:

Масові кампанії по вакцинації громадян вже почалися в деяких країнах. Першою про щеплення заявила Великобританія. Тепер на черзі Канада, де влада вирішила компенсувати громадянам проблеми зі здоров'ям, в разі, якщо вакцини будуть мати побічний ефект. З такою заявою виступив представник Агентства громадського здоров'я.

Уряд Канади буде виплачувати компенсації за побічні дії вакцин

Побічні ефекти у вакцин зустрічаються досить рідко

"Як і будь-які ліки, вакцини можуть викликати побічні наслідки і реакцію. Іноді можлива також бурхлива побічна реакція на щеплення. Така ймовірність дуже низька — менше одного випадку на мільйон — і ми зобов'язані допомогти, якщо це трапиться ", — підкреслили в Агентстві.

Так, у відомстві уточнили, що компенсація буде поширюватися на всі вакцини, які офіційно використовуються з дозволу Департаменту охорони здоров'я країни.

Програма покликана "переконатися в наявності справедливого доступу всіх канадців до підтримки в разі рідкісного випадку їхньої бурхливої побічну реакцію на вакцину".

Нагадаємо, У середу, 9 грудня, Канада оголосила, що схвалила вакцину альянсу Pfizer / BioNTech, ставши третьою країною після Великобританії і Бахрейну, яка дала зелене світло.

Як повідомляв портал "Коментарі" про часи пандемії коронавірусу, багатьох українців хвилює питання, чи можна запобігти захворюванню і уберегтися від жахливих наслідків інфекції. Керівник Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Ігор Кузин розповів, коли в Україні почнуть вакцинувати населення проти коронавірусного захворювання. За його словами, орієнтовна дата — 1 березня 2021 року. Однак, дата може змінитися, в разі затримок препарату.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини