Головна Новини Світ Північна Америка Вчені відновили вид риб, що вимерли багато років тому
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені відновили вид риб, що вимерли багато років тому

У Мексиці екологи випустили в прісні водойми популяцію вимерлого виду риб

30 грудня 2021, 17:40
Поділіться публікацією:

Екологам вдалося відтворити популяцію рибок, що вважалася зниклою 18 років тому. Цей вид, має назву "текіла фіш". На сьогодні рибок цього виду випустили в прісноводні водойми Мексики, де раніше він існував.

Вчені відновили вид риб, що вимерли багато років тому

Водойми Мексики, фото з відкритих джерел

Відомо, що вид дрібних прісноводних риб оголосили вимерлим ще в 2003 році. Робота екологів доводить, що збереження прісноводних екосистем і видів тварин можливе. Наразі забруднення довкілля та зміна клімату значною мірою впливає на річки та озера. За інформацією екологів, прісноводні види риб вмирають швидше за інших.

Відновлення популяції "текіли фіш" займалася команда професора Омара Домінгеса з Університету Мічоакана в Мексиці. За словами професора, це перший вимерлий вид риб, який успішно повернувся в дику природу. До водойм випустили 1500 рибин, наразі їх кількість зросла, що свідчить про те, що популяцію вдалося відтворити.

Над проектом науковці університету працювали довго, з 1998 року. Тоді їм дісталися п'ять пар "текіли фіш" з Честерського зоопарку. Колонію рибок розмножували 15 років в штучних умовах. Спочатку 40 пар риб випустили в штучні водойми зі схожими на дику природу умовами. Протягом чотирьох років рибки жили в цих умовах і розмножувалися. Коли їх кількість сягнула понад 10 тисяч особин, їх випустили в річки Мексики.

Науковці вважають, що такий проект з відновлення вимерлого виду дає надію на успішне відтворення тварин і рослин, що знаходяться на межі вимирання. Зокрема, на порятунок прісноводних видів риб.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Іспанії міністр закликав громадян вживати менше м'яса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини