Головна Новини Світ Північна Америка Жорстоке вбивсто мера в Мексиці: наркокартель відрізав йому голову
commentss НОВИНИ Всі новини

Жорстоке вбивсто мера в Мексиці: наркокартель відрізав йому голову

Мер Чілпансінго Алехандро Аркос став жертвою війни мексиканських наркокартелів.

сьогодні, 12:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У Мексиці триває жорстоке насильство, пов’язане з наркокартелями. Одним з останніх трагічних випадків стало жорстоке вбивство мера міста Чілпансінго, столиці мексиканського штату Герреро. Алехандро Аркоса було вбито лише через шість днів після вступу на посаду. За повідомленням місцевих ЗМІ, його тіло знайшли в автомобілі, а відрубану голову — на даху машини.

Жорстоке вбивсто мера в Мексиці: наркокартель відрізав йому голову

Мер Чілпансінго Алехандро Аркос. Фото з відкритих джерел

Місто Чілпансінго, з населенням понад 280 тисяч людей, давно перебуває в епіцентрі боротьби між двома конкуруючими наркоугрупованнями — Los Ardillos і Los Tlacos. За кілька днів до вбивства мера Алехандро Аркоса, жертвою кривавого протистояння став секретар міської влади Франсіско Тапіа. 

"Це були молоді та чесні посадовці, які прагнули розвитку своїх громад. Їх втрату оплакує все суспільство Герреро і сповнює нас обуренням", — заявила губернаторка Герреро Евелін Сальгадо.

Наркокартелі в Герреро вже давно контролюють значну частину території та продовжують вести безжальну боротьбу за вплив. Влада досі не надала офіційних деталей розслідування, але штати, як Герреро, стали найбільш небезпечними для державних службовців і журналістів. Вбивства політиків і посадовців тут трапляються систематично. Зокрема, за кілька місяців до виборів, що відбулися в червні цього року, було вбито щонайменше шість кандидатів на державні посади.

Новообрана президентка Мексики Клаудія Шейнбаум, яка обійняла посаду одночасно з Аркосом 1 жовтня, пообіцяла провести розслідування. У своєму коментарі вона заявила, що найближчим часом буде представлено нову стратегію боротьби зі злочинністю.

Мексика вже багато років страждає від жорстокого протистояння наркокартелів. За останній місяць лише в штаті Сіналоа було вбито 155 осіб у сутичках між наркокартелями після арешту лідера одного з них у США. Загалом відтоді, як у 2006 році мексиканський уряд направив армію для боротьби з наркотрафіком, у країні було вбито понад 450 тис. осіб. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Мексика запросила Путіна на інавгурацію президентки. В Україні відреагували

Також "Коментарі" писали, що у Перу Санта-Клаус затримав наркоторговців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини