Головна Новини Світ Росія Пастка для Путіна: Мексика запрошує російського диктатора на інавгурацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Пастка для Путіна: Мексика запрошує російського диктатора на інавгурацію

Російський диктатор Володимир Путін може бути арештований під час візиту до Мексики.

7 серпня 2024, 11:25
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Мексика запросила російського диктатора Володимира Путіна взяти участь в інавгурації новообраної президентки Клаудії Шейнбаум. Якщо Путін приїде в Мексику, його мають арештувати, адже країна  визнала юрисдикцію Міжнародного кримінального суду та ратифікувала Римський статут.

Пастка для Путіна: Мексика запрошує російського диктатора на інавгурацію

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Російські ЗМІ посилаючись на посольство Мексики в РФ повідомили, що Путін отримав запрошення відвідати інавгурацію президентки Клаудії Шейнбаум, яка відбудеться 1 жовтня.

"Запрошення Росії взяти участь в інавгурації президента Шейнбаум було надіслано президенту Путіну. Президент Росії ухвалить рішення, чи братиме він участь у церемонії сам, чи призначить іншого високопосадовця, який зробить це від його імені", — йдеться в повідомлення посольства Мексики в РФ.

У березні 2023 року Міжнародний кримінальний суд звинуватив російського диктатора Володимира Путіна у воєнних злочинах в Україні та видав ордер на арешт. Юрисдикція МКС не поширюється на Росію, яка не підписала Римський статут, однак Мексика це зробила у 2005 році. Таким чином, якщо Путін прилетить до Мексики, країна зобов’язана арештувати російського диктатора та відправити до зали суду МКС.

Нагадаємо, що Путін уникає візитів в країни, які ратифікували Римський статут. Приїзд російського диктатора в Туреччину постійно переноситься, а на саміт БРІКС у ПАР замість Путіна полетів очільник МЗС РФ Сергій Лавров.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні відреагували на видачу ордерів на арешт Шойгу та Герасимова.

Також "Коментарі" писали про те, що колишній президент Монголії закликав арештувати Лукашенка під час візиту в країну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини