Головна Новини Світ Польща «Бандерівські сволоти» та «фашисти»: у Польщі спалахнув скандал навколо «незалежного ЗМІ»
commentss НОВИНИ Всі новини

«Бандерівські сволоти» та «фашисти»: у Польщі спалахнув скандал навколо «незалежного ЗМІ»

Остаточний вирок пропагандисту ухвалить районний суд Білостока

12 січня 2023, 12:40 comments6972
Поділіться публікацією:

Прокуратура польського міста Ломжа порушила кримінальну справу проти творця порталу новин "Незалежне ЗМІ Підлясся" Яцека П., який тривалий час поширював по просторах Інтернету російську пропаганду. Чоловік неодноразово публікував пости, в яких називав сучасних українців "бандерівськими сволочами" та "фашистами з прапора". Про це повідомляє видання Wyborcza.

«Бандерівські сволоти» та «фашисти»: у Польщі спалахнув скандал навколо «незалежного ЗМІ»

фото тематичне, з відкритих джерел

Відомо, що районна прокуратура порушила справу після того, як вона отримала відповідний "сигнал" від Центру моніторингу расистської та ксенофобної поведінки. За даними видання, остаточний вирок автору порталу Independent Media Podlasie винесе районний суд Білостока.

«Бандерівські сволоти» та «фашисти»: у Польщі спалахнув скандал навколо «незалежного ЗМІ» - фото 2
«Бандерівські сволоти» та «фашисти»: у Польщі спалахнув скандал навколо «незалежного ЗМІ» - фото 3

За наявними даними, звинувачення Яцеку П. було пред'явлено за статтею Кримінального кодексу, яка передбачає притягнення до відповідальності громадян, які розпалюють ненависть у суспільстві на ґрунті національної, етнічної, расової, релігійної чи ґендерної відмінностей. У разі винесення обвинувального вироку обвинуваченого можуть позбавити волі строком на 2 роки. Хоча, уточнюють ЗМІ, у цій ситуації йдеться про образу групи людей, тому суд може взяти під варту чоловіка на цілих 3 роки, як того і вимагає санкція статті.

Видання Wyborcza стежитиме за розвитком подій і вже незабаром повідомить, чи отримає послідовник російської пропаганди заслужене покарання.

Нагадаємо , раніше наше видання повідомляло, що влада польського Любліна організувала акцію "Світло з Любліна", в рамках якої серед місцевих жителів пройде збирання свічок для українських міст, постраждалих від російських бомбардувань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини