Головна Новини Світ Польща Світло з Любліна: сотні тисяч поляків долучилися до збирання свічок для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Світло з Любліна: сотні тисяч поляків долучилися до збирання свічок для України

Пункти прийому свічок відкриті у всіх освітніх держустановах, а також у центрах адміністративної допомоги мешканцям Любліна.

12 січня 2023, 11:44
Поділіться публікацією:

Влада польського Любліна ініціювала збір свічок для жителів українських міст, які через постійні ворожі бомбардування залишилися без електрики, опалення та гарячої води. Десятки, а то й сотні тисяч місцевих громадян одразу долучилися до збирання свічок, хтось робить їх сам, а хтось приносить готові, куплені свічки до пункту збору. Про це повідомляє видання Wyborcza.

Світло з Любліна: сотні тисяч поляків долучилися до збирання свічок для України

фото тематичне, з відкритих джерел

Акція, присвячена допомозі українцям, розпочалася у вівторок. Вона отримала назву "#SwiatłoZLublina ".

"Ми приймаємо всі свічки, будь-які форми, як універсальні, так і призначені для конкретного цільового використання (багато людей передають саморобні, тривалого горіння свічки солдатам для окопів). Приносити їх просимо у запечатаному вигляді, у максимально компактних упаковках та коробках, щоб полегшити їхнє завантаження в автомобілі. Також до всіх прохання: не купувати та не приносити скляних свічок, оскільки вони можуть бути пошкоджені під час транспортування", — звернулася до місцевих мешканців Любліна Ганна Червонка, прес-секретар міського голови.

За даними видання, збирання свічок триватиме до 15 лютого. Відомо, що за кілька днів акції було зібрано чимало свічок. Їх поляки, до речі, можуть принести до будь-якої державної школи, дитячого садка чи гуртожитку. Крім цього, пункти були відкриті і у Відділах обслуговування мешканців Любліна, а також у Люблінській мерії.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли про долю волонтерів із Польщі, які були поранені в українському Бахмуті. Наразі поляки знаходяться в одній із клінік Кракова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини