Головна Новини Світ Польща Без грошей та «даху над головою»: у Водзіславі планують виселити півсотні біженців з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Без грошей та «даху над головою»: у Водзіславі планують виселити півсотні біженців з України

На даний момент у гуртожитку проживає 48 біженців, переважно це мами з дітьми.

13 січня 2023, 08:58
Поділіться публікацією:

Незабаром українські біженці, які після військового вторгнення Росії знайшли притулок у різних польських містах, можуть позбутися раніше наданого безкоштовного житла. Про це заявила Мечислава Кеци, мер Водзіслава – невеликого населеного пункту, в одному зі шкільних гуртожитків якого мешкає 48 переселенців з України.

Без грошей та «даху над головою»: у Водзіславі планують виселити півсотні біженців з України

фото тематичне, з відкритих джерел

З боку ситуація виглядає максимально абсурдною та заплутаною. Справа в тому, що жити в самому гуртожитку переселенцям ніхто не забороняє, бюджет міста здатний подолати всілякі оплати комунальних послуг та утримання біженців. За словами міського голови, українці можуть мешкати там лише під наглядом так званих опікунів – співробітників, найнятих мерією для цілодобового чергування у гуртожитку. Ці люди не просто "чергують", а й активно допомагають переселенцям у вирішенні повсякденних та побутових проблем.

Раніше Сілезьке воєводство виділяло достатню суму грошей на утримання біженців, цього ж року обласний бюджет перевів містечку лише 60 тисяч злотих, яких, запевняють у мерії Водзіслава, не вистачить на оплату заробітних плат співробітникам гуртожитку, а таких, до речі, 8 осіб.

Чиновники розводять руками, бо самі не знають, що робити. З огляду на те, що виділених грошей точно не вистачить на покриття всіх витрат, опікунів необхідно буде звільнити, а самих біженців попросити залишити гуртожиток.

Нагадаємо , раніше наше видання повідомляло, що у Польщі порушили кримінальну справу проти власника інтернет-сайту, який публічно ображав українців, називаючи їх "бандерівськими сволочами".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини